• BIST 9548.09
  • Altın 2490.038
  • Dolar 32.5015
  • Euro 34.5457
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 22 °C

Uludağ Üniversitesi Sağlık Yüksek Okulu yeni binasına kavuşuyor

Uludağ Üniversitesi Sağlık Yüksek Okulu yeni binasına kavuşuyor
Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ) Sağlık Yüksek Okulu'nun kampüs içindeki yeni binasının inşaatı hız kesmeden devam ediyor.

Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ) Sağlık Yüksek Okulu'nun kampüs içindeki yeni binasının inşaatı hız kesmeden devam ediyor. Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, yetkililerden bilgi aldı.

Sağlık yüksek okulu binasının son teknoloji ile kurgulanmış bir yapı olacağını açıklayan UÜ Rektörü Prof. Dr. Ulcay, "Önümüzdeki yıl hizmete sunacağımız sağlık yüksek okulunu yeni binası ile birlikte sağlık bilimleri fakültesine dönüştüreceğiz." dedi.

ÜNİVERSİTE ŞANTİYEYE DÖNECEK

Göreve geldikleri ilk 8 ayda üniversiteyi karış karış planladıklarını belirten Yusuf Ulcay, 2016 yılında birçok projenin temelini atacaklarını vurguladı. Temmuz ayında temeli atılan sağlık yüksek okulu binasını 2016 Mayıs ayında eğitim-öğretime açmayı hedeflediklerini belirten Ulcay, "Projelerimizi hazırladık. Şimdi bu çalışmaların sonuna geldik. Artık 2016 yılında projeler bir bir uygulamaya geçirilecek. Bitirilen projelerimizi de hizmete sokacağız. Bunların yanında hukuk fakültesinin, yeni rektörlük binasının ve öğrenci yaşam merkezinin temellerini de yine önümüzdeki yıl içerisinde atacağız. Hepsinin yatırım planlarını onaylattık. Bütçeleri alındı. Üniversitemizi adeta bir şantiyeye döndürerek, geleceğin Uludağ Üniversitesi'ni oluşturmaya başlayacağız." şeklinde konuştu.

YENİ BİNA

Üç bin metrekarenin üzerinde kullanım alanına sahip olan binanın zemin katında 81 kişilik dört adet dershane, 2 adet uygulama salonu, 5 idari büro ve 315 kişilik amfi yer alacak. Binanın birinci katında ise 27 adet yönetici ve akademisyen odası bulunacak. Binanın derslik ve ofisleri değişken debili merkezi klima ile soğutulacak. Teknolojik gelişmelere uygun olarak planlanan binanın su tesisatı ise tasarruf sağlayacak şekilde tasarlandı. Her iki katında da engelli tuvaletleri bulunacak binada, iki duraklı engelli asansörü de yeralacak. Binanın şuanda yüzde 50'sinden fazlası tamamlanmış durumda.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim