• BIST 9509.17
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C

Uludağ Üniversitesi, Mogadishu’ya Örnek Olacak

Uludağ Üniversitesi, Mogadishu’ya Örnek Olacak
Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Somali'nin Mogadishu City Üniversitesi ile işbirliği protokolü imzaladı.

Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Somali'nin Mogadishu City Üniversitesi ile işbirliği protokolü imzaladı.

UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Mogadishu City Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr.Abdulkareem H. Jama, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Bilgili, dekan yardımcıları ve bölüm yöneticilerin hazır bulunduğu törende imzalanan protokol çerçevesinde iki üniversite arasında başta ziraat olmak üzere çok sayıda alanda çeşitli işbirlikleri gerçekleştirilecek. Uludağ Üniversitesi ve Modadishu City Üniversitesi, bilim insanı değişim programı ve ortak araştırma çalışmaları, lisans ve lisansüstü öğrenci değişimi, sosyal ve kültürel faaliyetler, akademik araştırma verileri ve teknik materyal değişimi konusunda işbirliği yapacak. 5 yıllık protokol, Yüksek Öğretim Kurumu'nun (YÖK) onay vermesinin ardından uygulamaya koyulacak.

124 ÜLKEDEN 2 BİN 500 YABANCI ÖĞRENCİ

İmza töreninde konuşan Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Ziraat Fakültesi'nin Türkiye'nin alanında en iyi ilk üç fakültesinden birisi olduğunu söyledi. Somali'nin büyük bir iç savaştan geçtiğini kaydeden Rektör Ulcay, "Ülke büyük bir yenilenme sürecine girdi. Bu noktada da Türkiye'den büyük bir yardım görüyorlar. Bizim kendilerine gösterdiğimiz bu ilgi ve alakadan dolayı da kendilerine Türkçe öğretmemizi istiyorlar. Öğrencilerine ikinci dil olarak İngilizcenin yanında Türkçe de öğretmemizi talep ediyorlar. Böylece lisans, yüksek lisans ve doktora yapacak öğrencilerini de Türkiye'de eğitmek istiyorlar. 11 Somalili öğrenci geldi. Şuan Ziraat Lisesi'nde okuyorlar ve Türkçe öğreniyorlar. Önümüzdeki yıl Ziraat Fakültesi'ne 10'un üzerinde öğrenci geleceğini şimdiden söyleyebilirim. Üniversitemizde 124 farklı ülkeden 2 bin 500 öğrencimiz var. Hedefimiz de bu rakamı 5 binlere çıkarmak istiyoruz. Bu anlaşma ile de ilk etapta oradaki öğrencilerimize UKEY üzerinden belli dersleri vermeye başlayabileceğiz" diye konuştu.

Mogadishu City Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr.Abdulkareem H. Jamaise Uludağ Üniversitesi ile işbirliği prokolü yapmalarının kendileri için büyük bir gurur olduğunu söyledi. Yapılacak işbirliği ile gerek eğitim, gerekse bilimsel alanda Uludağ Üniversitesi'nden ciddi kazançlar elde edeceklerine inandıklarını söyleyen Rektör Yardımcısı Prof. Jama, protokolün her iki taraf için de hayırlı olmasını temenni etti.

Uludağ Üniversitesi, Mogadishu’ya Örnek Olacak

Uludağ Üniversitesi, Mogadishu’ya Örnek Olacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim