• BIST 8986.16
  • Altın 2297.275
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0665
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Uludağ Üniversitesi İle Coşkunöz’den Eğitim İşbirliği

Uludağ Üniversitesi İle Coşkunöz’den Eğitim İşbirliği
Uludağ Üniversitesi Orhangazi Meslek Yüksek Okulu ile Coşkunöz Eğitim Vakfı arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Uludağ Üniversitesi Orhangazi Meslek Yüksek Okulu ile Coşkunöz Eğitim Vakfı arasında işbirliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında iki kurumun ortaklaşa belirleyeceği konularda eğitim odaklı çalışmalar yürütülecek ve öğrencilere staj imkanı sağlanacak.

Rektörlük B Salonu'nda imzalanan çerçeve protokolüne Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yüce, Coşkunöz Eğitim Vakfı Müdürü Azize Gökmen ve Orhangazi Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Birol Taş imza attı. Törende Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulvahap Yiğit, Gültekin İpek, öğretim görevlileri Doç. Dr. Gökhan Sevilgen, Kürşat Ünlü, Bilsay Pastakkaya da hazır bulundu.

"MYO'LAR ARA ELEMAN YETİŞTİREN BİRİMLERDİR"

Uludağ Üniversitesi bilgi birikimini sanayi ile paylaştığı ölçüde kentin markalaşmasına katkı sağlayacağını belirten Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yüce, "Rektörümüz ve ekibinin göreve gelmeden önce hedefleri arasında Uludağ Üniversitesini Bursa'nın üniversitesi yapıp, Bursa'nın değerlerini yükseltmek vardı. Çok şükür kentimizin dinamikleriyle bu hedefimizi gerçekleştiriyoruz. İmzalanan protokolün MYO ile yapılmış olmasının ayrıca bir önemi var. Çünkü MYO'lar ara eleman yetiştiren birimlerdir. Ancak ders müfredatı, eğitim kadrosu buna uygun değilse fiilen bunu yani ara elemanı yetiştiremezsiniz. Üniversite yönetimi olarak hedefimiz, yüksekokullarımızı toplumun ve sanayinin ihtiyaçlarına cevap verebilir şekilde geliştirmek" şeklinde konuştu.

İSTİHDAM ODAKLI EĞİTİM VURGUSU

Uludağ Üniversitesi Orhangazi Meslek Yüksek Okulu ile işbirliği yapmaktan memnuniyet duyduğunu ifade eden Coşkunöz Eğitim Vakfı Müdürü Azize Gökmen, "Ortaöğretim ve yükseköğretim eğitimi sanayideki uygulamalarla örtüşmezse eğitim kurumlarının çıktısı, iş dünyasının girdisi olamaz. Böyle olunca iş dünyası kendi akademisini, kendi eğitim merkezini kuruyor ve işe alacağı personeli yeni baştan orada eğitiyor. Bu hem zaman, hem de maliyet kaybı. Halbuki üniversitelerimizde pırıl pırıl gençler istihdam odaklı yetiştirmek için fırsat bekliyor" ifadesini kullandı.

"ÖĞRENCİLERİ SANAYİNİN ARZU ETTİĞİ NOKTAYA TAŞIYORUZ"

Orhangazi MYO Müdürü Doç. Dr. Birol Taş, bugünün Orhangazi MYO yöneticileri ve öğrencileri için mutlu bir gün olduğunu belirterek, "Türkiye'nin sayılı holdinglerinden olan Coşkunöz'in sosyal sorumluluk projesi Coşkunöz Eğitim Vakfı ile işbirliği anlaşması imzalıyoruz. Rektörümüz Prof. Dr. Yusuf Ulcay'ın 3.Nesil Üniversite vizyonuyla verdiği destekle çalışmalarımıza devam ediyor ve öğrencilerimizi sanayinin de arzu ettiği noktaya taşıyoruz. İmzalanan işbirliği protokolü ile Orhangazi MYO öğrencileri staj, işyeri eğitimi ve bazı derslerin uygulamalarını Coşkunöz Eğitim Vakfı'nda ve Coşkunöz Holdinge bağlı kuruluşlarda yapabilecek" dedi. Konuşmaların ardından imza törenine geçildi.

Protokol kapsamında Uludağ Üniversitesi Orhangazi Meslek Yüksek Okulu ve Bursa Coşkunöz Eğitim Vakfı birlikte belirleyecekleri alanlarda ortak araştırmalar yapacak. Söz konusu çalışmalarda her iki kurumun araştırma laboratuvarı, deneme alanları ve diğer alt yapı olanakları kullanılacak. İki kurum birlikte ulusal ve uluslararası fonlara araştırma projeleri sunabilecek. Bursa Coşkunöz Eğitim Vakfı, Uludağ Üniversitesi Orhangazi Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine staj olanağı sağlayacak. Uludağ Üniversitesi Orhangazi Meslek Yüksek Okulu, Bursa Coşkunöz Eğitim Vakfı'nın ihtiyaç duyduğu teknik alanlarda eğitim verecek. Sözleşme bir yıl geçerli olacak.

Uludağ Üniversitesi İle Coşkunöz’den Eğitim İşbirliği

Uludağ Üniversitesi İle Coşkunöz’den Eğitim İşbirliği

Uludağ Üniversitesi İle Coşkunöz’den Eğitim İşbirliği

Uludağ Üniversitesi İle Coşkunöz’den Eğitim İşbirliği

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim