• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Uludağ Üniversiteli Mühendisler Butgem’de Tecrübe Kazanacak

Uludağ Üniversiteli Mühendisler Butgem’de Tecrübe Kazanacak
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Eğitim Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren Bursa Tasarım ve Teknoloji Geliştirme Merkezi (BUTGEM) ve Uludağ Üniversitesi...

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Eğitim Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren Bursa Tasarım ve Teknoloji Geliştirme Merkezi (BUTGEM) ve Uludağ Üniversitesi arasında "Otomotiv Eğitim Protokolü" imzalandı.

BTSO Hizmet Binasında gerçekleştirilen törene, Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Fahrettin Gülener, BUTGEM Genel Koordinatörü Muammer Paşa, Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulvahap Yiğit, Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Otomotiv Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ferruh Öztürk ve akademisyenler katıldı.

Protokol kapsamında Uludağ Üniversitesi Otomotiv Mühendisliği'nde okuyan öğrenciler, BUTGEM'de düzenlenecek olan eğitim programlarına katılacaklar. Bir yıl sürmesi planan eğitimler, mühendis adaylarına teorik bilgilerini uygulamaya dökme imkanı sunarken, aynı zamanda öğrencilerin iş hayatına daha hazır bir biçimde adım atmalarını sağlayacak.

İŞBİRLİĞİ ARTIYOR

Protokol töreninde konuşan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Fahrettin Gülener, UÜ'nün kadim bir eğitim kurumu olduğunu söyledi. Üniversite tarihinin mühendis kökenli ilk rektörü olan Yusuf Ulcay'la beraber, sanayi ve üniversite iş birliği görüşmelerinin arttığını vurgulayan Gülener, "BTSO ve Uludağ Üniversitesi, şimdiye kadar yaptığımız işbirliklerine bir yenisini daha ekliyor. Üniversite ve sanayi işbirliği artık daha da güçlü. Bu işbirliğinin gelişmesinde Rektörümüz Prof. Dr. Yusuf Ulcay ve yönetimine teşekkür ediyorum. İmzaladığımız protokolün iş dünyamız, üniversitemiz ve öğrencilerimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

"KALKINMANIN YOLU ÜRETMEKTEN GEÇİYOR"

BTSO ile yaptıkları işbirliklerinin Bursa'ya büyük değer kattığını ifade eden Prof. Dr. Yusuf Ulcay, şöyle devam etti:

"Akademisyenlerimiz ve sanayicilerimiz, ülkeye her alanda katkı sağlamak için yoğun çalışıyor. El ele verip çalışmak ve bu meseleleri aşmak için ortak çözümler üretmemiz gerekiyor. Hızla gelişen ve değişen rekabet koşullarında başarılı olmak istiyorsak hepimizin bunu görev olarak algılaması ve uygulamaya koyması gerekiyor."

Dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi arasına girebilmenin yolunun üretmekten geçtiğini vurgulayan Ulcay "Üretmek için eğitilmiş insana ihtiyaç var. Bunun yanında artık klasik üretim metotlarından sıyrılıp ileri teknolojiyi işin içine katmamız gerekiyor. Günümüz teknolojisiyle üretim yapacak babayiğitler çıkarmalı ve bunu bir dava olarak görmeliyiz" diyerek sözlerini noktaladı.

Prof. Dr. Abdulvahap Yiğit ise üniversite ve sanayi işbirliğinin güçlenmesi için BTSO'nun çalışmalarını takdir ettiğini belirtti.

Konuşmaların ardından Fahrettin Gülener ve Prof. Dr Ulcay, işbirliği protokolüne imza attı. Uludağ Üniversitesi ile BUTGEM arasında yapılan işbirliği protokolü çerçevesinde ilk olarak Otomotiv Mühendisliği Bölümü 2. sınıf öğrencileri "Bilgisayar Destekli Tasarım ve İmalat Eğitimi" kursunu alacak.

Uludağ Üniversiteli Mühendisler Butgem’de Tecrübe Kazanacak

Uludağ Üniversiteli Mühendisler Butgem’de Tecrübe Kazanacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim