• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 23 °C

Uludağ Elektrikten 225 Milyonluk Yatırım

Uludağ Elektrikten 225 Milyonluk Yatırım
Uludağ Elektrik 2016-2020 yılları için yatırım rakamlarını açıkladı.

Uludağ Elektrik 2016-2020 yılları için yatırım rakamlarını açıkladı. 2016 yılı için yatırım miktarı 225 milyon lira olacak.

Elektrik dağıtımı kapsamında yapılan yatırımlar için bu yıl 3. uygulama dönemine girildi. Uludağ Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Mesut Efe, 2. uygulama dönemi yatırım miktarlarının yanı sıra, 2020 yılına kadar olan yatırım miktarlarını ve planlarını açıkladı.

Yatırım planlamasında önceliğin her zaman Bursa'ya ait olduğunu vurgulayan Efe, " 2. uygulama dönemi olarak adlandırdığımız dönemde sorumluluk alanımızda 704 milyon TL'lik yatırımlara imza attık. Bu yatırımlar kapsamında 2011 yılından 2015 yılsonuna kadar enerji nakil hattı güçlendirmeleri, ilave şebeke kapasite artırımları, aydınlatma, şebeke iyileştirme ve yenileme gibi önemli çalışmalar yaptık. EPDK tarafından yapılan 3. uygulama dönemi tarife hesaplamaları sonunda şirketimiz için 2015 yılı baz fiyatları ile 2016 yılından 2020 yılına kadar her yıl 207 Milyon TL'lik yatırım yapacağız. Bu tutar bir önceki dönem bize verilmiş olan 105 Milyon TL yatırımın iki katından fazla bir yatırım tutarıdır" dedi.

"BURSA EN ÇOK YATIRIM YAPTIĞIMIZ ŞEHİR OLACAK"

207 milyonluk yatırım tutarını 2016 yılı için TEFE-TÜFE oranında eskale edilerek 225 milyon olarak belirlediklerini kaydeden Efe, "İçerisinde bulunduğumuz 3. uygulama döneminde yatırım önceliklerimizin başında ilave şebeke kapasite artış yatırımları geliyor. Ardından ekonomik ömrünü doldurmuş olan şebekelerin yenilenmesi ve aydınlatma komisyonları tarafından alınmış kararlar doğrultusunda aydınlatma yatırımları ile yazılım ve donanım bazlı teknoloji yatırımları geliyor. Uludağ Elektrik merkezi Bursa olan ve Balıkesir Çanakkale Yalova illerine hizmet veren bir şirkettir. Sürekli büyüyen potansiyeli ve Türkiye ortalamasının üzerinde artış gösteren enerji büyümesi ile yatırımlarımızda Bursa'ya öncelik veriyoruz. Bursa, 3. uygulama dönemi ilk yılında toplam yatırım payının yüzde 48'i ile en çok yatırım yaptığımız şehrimiz olacak" dedi.

"YENİ DÖNEM ARGE VE İNOVASYON DÖNEMİ OLACAK"

Uludağ Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Efe, şehir merkezinden en uzak ilçelere hatta o ilçenin en uzak köyüne kadar her bölgeye aynı kalitede hizmet vermeye çalıştıklarını hatırlatarak, "Hedefimiz tüm bölgeler için yatırımlarımız sayesinde kesintisiz ve kaliteli bir enerji arzı sağlamak. Ayrıca şuan başlatmış olduğumuz ve devam eden süreçte de teknolojik gelişmeler için önemli adımlar atacağız, ihtiyaç duyduğumuz teknoloji yazılımları, Scada, GIS ve ERP yazılımları da bu dönemde devreye girecek yatırımlarımız arasında yer alacaktır. Bu arada şu an başlatıp devam ettirdiğimiz TUBİTAK onaylı projemiz ve diğer Ar-ge projelerimizle 3. uygulama dönemi Uludağ Elektrik Dağıtım için Ar-ge ve inovasyon dönemi olacak" diye konuştu.

Öte yandan, İstanbul Yolu üzerinde yer alacak tramvay hattı için de açıklama yapan Efe, 2016 yılında çalışmaların başlayacağı müjdesini verdi.

Uludağ Elektrikten 225 Milyonluk Yatırım

Uludağ Elektrikten 225 Milyonluk Yatırım

Uludağ Elektrikten 225 Milyonluk Yatırım

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim