• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Uluçer Yeni Sezondan Umutlu

Uluçer Yeni Sezondan Umutlu
Çanakkale'de faaliyet gösteren Kolin Hotel'in Yeni Genel Müdürü Ercüment Uluçer, basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Çanakkale'de faaliyet gösteren Kolin Hotel'in Yeni Genel Müdürü Ercüment Uluçer, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Turizmdeki gelişmeleri değerlendiren Uluçer, özellikle Sultanahmet'te meydana gelen patlamanın olumsuz etkileri olduğunu söyleyerek, bunun da kısa sürede düzelmesini beklediklerini söyledi.

Kolin Otelde 1 Aralık'ta göreve başlayan Genel Müdür Ercüment Uluçer, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Çanakkale'de görev yapmaktan mutlu olduğunu ifade eden Uluçer, "Çanakkale'ye önceden bir kere Gelibolu'ya şehitlikleri gezmek amacıyla gelmiştim. O gün Çanakkale'de yaşamaya karar verdim. Bundan önce Koç Holding'in Divan Otel gurubunda 5 sene görev yaptım. Bu senenin 2,5 senesi Gaziantep'te, 2,5 senesi de Bursa da oldu. Otelcilik lisesi ile hem eğitim ve mesleğe adım attım. Ondan sonra da üniversitede de 2 yıllık Antalya'da okudum ve ondan sonra kendimi bildim bileli hep otellerde çalışıyorum. Böyle bir otele gelmek, böyle bir şehre gelmek benim için çok büyük bir mutluluk. Gerçekten küçük ama benim için bir o kadar da büyük. Keşfedilmeyi bekleyen ama bana göre çok güzel yerler var çok heyecanlıyım. Bir an önce havalar ısınsın da ben de bu güzel şehri tadayım istiyorum. Bu güzel şehre güzel şeyler katabilirsem, bu güzel otele iyi şeyler katabilirsem ne mutlu. Yöneticilik tarzımla farklı ufak tefek değişiklikler olacak" dedi.

Çanakkale'nin turizmden hak ettiği payı alamadığını da söyleyen Uluçer, "Çanakkale turizmi pek fazla günübirlik gelen yabancı guruplarla ayakta kalıyor gibi bir durum söz konusu. Ancak bu iki aylık süre boyunca ÇATOD'un birkaç tane toplantısına katıldım. Orada da Sayın Vali'mizin yapmış olduğu bir özümsemesi vardı. Konuşulanlar ileriye dönük, proje hakkındaydı. Konuşmalar çok ümit verici ve güzel şeylerdi. Umarım bunların hepsi planlı bir şekilde, yavaş yavaş hayata geçer ama olmaması için hiçbir sebep yok. İleriye dönük olarak Çanakkale otelcilik ve turizmde çok umut vaat ediyor. Çanakkale'de ileride otelciliğe yönelik yatırımlar mutlaka olacaktır. Sizlerin de bildiği gibi uluslararası bir markanın, bir otelcilik zincirinin gelmesi söz konusu. Onaylanmış ancak biraz gecikmiş bir proje. Yabancı markaların, yeni yatırımların gelmesiyle rekabet de muhakkak sektörün kendisini geliştirecektir. Bilinirlik anlamında mutlaka olumlu yansıması olacaktır. Rekabet kendisini kaliteye doğru itecektir. Yurtiçi pazarda ve yurtdışı pazarda bilinirlik çok daha fazla olacaktır. Bunun da mutlaka olumlu yansıması olacaktır" şeklinde konuştu.

Türkiye'de yaşanan terör olaylarının turizme verdiği yaranın sarılmasını gerektiğini söyleyen Uluçer, özellikle Uzakdoğu pazarının da eskisi gibi olmadığını belirtti. Bu durumun getirdiği dezavantajları yok etmek adına ÇATOD'un geliştirdiği yeni hamlenin destekçisi ve takipçisi olduklarını ifade eden Uluçer, "Çin hükümetinin resmi olarak değil de tavsiye açısında Türkiye'ye seyahati uygun görmüyor. Bu herkes gibi bizi de olumsuz etkiledi. Otelimiz Çin pazarından, Uzakdoğu pazarından misafirler ile doluluk oranını yukarıya çeken bir otel. 274 odamızı 12 ay dolu tutmak güç. O yüzden başka pazarlarda arayışta olmak gerekiyor. İstanbul'da Sultanahmet'te gerçekleşen bombalı saldırıya çok üzüldüm, kınıyorum. Avrupa pazarında bir olumsuzluk söz konusu. Ancak bu durum Çanakkale için boş olduğumuz bir döneme denk geldi. Kısa sürede ümit ediyorum ki dış pazardaki umutsuz ortam yavaş yavaş etkisini yitirecektir. Nisan ve Mayıs aylarında pazar hareketlenmeye başlıyor. O zamana kadar biraz daha durum oturacaktır ve dış politika devamında toparlanacak ve bizimde eski günlerimize döneceğimize inanıyorum. Bununla birlikte ÇATOD'un yaptığı toplantı da Balkan pazarından bahsetti ve girişimleri olacağını ifade etti. İç ve Balkan pazarıyla o kaybettiğimiz skalayı yakalayabileceğimize inanıyoruz. Ben kendi hakkımda ve Çanakkale hakkımdaki fikirlerimi paylaşmak istedim tekrar hepinize çok teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim