• BIST 9079.97
  • Altın 2322.819
  • Dolar 32.3239
  • Euro 34.9361
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Ulucami Esnafı Dehşet Anlarını Anlattı

Ulucami Esnafı Dehşet Anlarını Anlattı
Bursa'da 1 kişinin öldüğü, 13 kişinin de yaralandığı hain saldırının ardından Ulucami ve hanlar bölgesinde hayat normale döndü.

Bursa'da 1 kişinin öldüğü, 13 kişinin de yaralandığı hain saldırının ardından Ulucami ve hanlar bölgesinde hayat normale döndü.

Polis ekiplerinin canlı bomba üzerindeki ve Ulucami çevresinde yaptığı incelemeyi tamamlamasının ardından harekete geçen Osmangazi Belediyesi ekipleri, sabaha kadar mesai yapıp, patlamanın yaşandığı bölgeyi eski haline geri döndürdü.

DÜNDAR TALİMAT VERDİ, TÜM İŞ YERLERİNİN KIRILAN CAMLARI DEĞİŞTİRİLDİ

Yaşanan vahim olaydan en fazla patlamanın yaşandığı bölgedeki Ulucami ve esnafı etkilendi. Yol boyunca 15 dükkanın tamamına yakınının vitrin camları kırıldı. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın bizzat "Sabah vatandaş uyandığında burada patlama olduğunu anlamayacak" demesi üzerine seferber olan ekipler, sabaha kadar mesai yapıp zarar gören bütün iş yerlerinin camlarını değiştirip dış cephe tadilatlarını yaptı. Çalışmaları izleyen meraklı vatandaşların ise olay yerinde fotoğraf çektirmesi dikkat çekti.

"KULAKLARIM DUYMUYOR"

Patlamanın şiddetinden dolayı kulaklarının işitmediğini belirten 65 yaşındaki aktar Hacı Şahin, "Verilmiş sadakamız varmış. Bu kadar kalabalığa rağmen ölen vatandaşımızın olmaması büyük bir şans" dedi. Canlı bombanın patladığı bölgeye sadece 10 adım mesafedeki iş yerinde eşi Muhterem Şahin (55) ile birlikte müşterilerle ilgilendikleri sırada büyük bir gürültünün ardından toz bulutunun kalktığını anlatan Hacı Şahin, "Patlamanın olduğu bölgeye cephe olan dükkanımın 7 metre camı var. Patlama sırasında tüm vitrin camları kırıldı. Baştan trafo patladı sandık ancak canlı bombaymış. Çok korktuk" diye konuştu.

PATLAMA ANINDA AVİZELER YERE DÜŞTÜ

Patlamanın olduğu sırada müşterilere kebap servisi yapan 23 yaşındaki Garson Gökhan Kubat ise "Patlama olunca iş yerindeki tüm avizeler yere düştü. Bomba patladığını anladık. Dışarıya çıktığımızda 4-5 kişi yerde yatıyordu. 2'sini içeriye taşıdık. Diğer yaralıları ambulans hastaneye götürdü" diye konuştu.

ÇARŞI BÖLGESİNE 150 METRE

Öte yandan Bursa Şehirler Arası Otobüs Terminali'nden taksiye binerek şehir merkezine gelip bombayı burada başka bir teröristten teslim aldığı iddia edilen kadın teröristin hedefinin neresi olduğu ise halen kesinlik kazanmadı. Kadın teröristin kendini patlattığı anda Ulucami içerisinde ikindi namazı kılınmıştı. Cami cemaati bahçede kılınacak iki ayrı cenaze namazı için dağılıyordu. Öte yandan canlı bombanın kendini patlattığı alana 150 metre uzaklıktaki çarşı bölgesinde ise 4 ayrı çarşı girişi bulunuyordu. Patlamanın olduğu saat itibariyle çarşı bölgesi vatandaşların en yoğun olduğu saatlerden birini yaşıyordu.

11 GÖZALTI

Öte yandan son 5 ayda terör yapılan terör operasyonlarında 68 kişinin gözaltına alındığı Bursa'da patlamanın yaşandığı günün gecesinde de hareketli dakikalar yaşandı. 13 kişinin yaralandığı, canlı bombanın öldüğü saldırıyla ilgili Yıldırım ve Nilüfer ilçelerinde 11 kişi gözaltına alındı. Bazı şüphelilerin il dışında gözaltına alınarak Bursa'ya getirildiği öğrenildi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri İstanbul, Afyon, Mardin, Urfa'nın da aralarında bulunduğu şehirlerde 10'dan fazla kişiyi gözaltına aldı. Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü'nün canlı bombanın kimliğinin tespiti konusundaki çalışmaları sürüyor. Olayı gerçekleştiren örgütün PKK olduğu iddia edildi.

Ulucami Esnafı Dehşet Anlarını Anlattı

Ulucami Esnafı Dehşet Anlarını Anlattı

Ulucami Esnafı Dehşet Anlarını Anlattı

Ulucami Esnafı Dehşet Anlarını Anlattı

Ulucami Esnafı Dehşet Anlarını Anlattı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim