• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 21 °C

Ulubey MYO’da Medya Paneli

Ulubey MYO’da Medya Paneli
Ordu Üniversitesi Ulubey Meslek Yüksekokulu Gazetecilik ve Habercilik Bölümü tarafından düzenlenen "Medya Çalıştayı" kapsamında, "Yerel Yönetim ve Sosyal...

Ordu Üniversitesi Ulubey Meslek Yüksekokulu Gazetecilik ve Habercilik Bölümü tarafından düzenlenen "Medya Çalıştayı" kapsamında, "Yerel Yönetim ve Sosyal Medya" isimli panel ve "Tarihe Damga Vuran Haber Fotoğrafları" konulu sergi açıldı.

Ulubey Meslek Yüksekokulu'nda, "Tarihe Damga Vuran Haber Fotoğrafları" konulu fotoğraf sergisinin açılışıyla başlayan ve ardından Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda gerçekleşen "Yerel Yönetim ve Sosyal Medya" isimli panele, Gürgentepe Kaymakamı ve Ulubey Kaymakam Vekili Hasan Hüseyin Uzan, Ordu Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Vedat Öz, TRT Trabzon Haber Müdürü Hacı Dursun Koçyiğit, Ulubey MYO Müdürü Prof. Dr. Zekai Tarakçı ODÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cavit Yavuz, Öğretim görevlisi Anıl Kaan Uçar, İlkay Uğur ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Moderatörlüğünü Ulubey Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi İlkay Uğur'un yaptığı panelin ilk konuşmacısı olan Doç. Dr. Cavit Yavuz, medyanın algıya etkisine değinerek, "Medyada oluşturulan algılardan, mazlumlardan nefret edecek, ya da zalimleri sevecek bir duruma gelebilirsiniz. Medya bu safhada büyük rol alır. Size istediğinizi sevdirip, istediğinizden nefret ettirir. Medya algıyı şekillendirir ve algı yönetimi yaygın bir şekilde toplumda gerçekleşen bir etkendir" dedi.

Geleneksel medyanın önemli olduğunu vurgulayan ODÜ Öğretim Görevlisi Anıl Kaan Uçar ise, "Sosyal medya kullanımının yaygınlaşmasıyla yurttaş gazeteciliği dediğimiz bir gazetecilik türünü oluşturdu. Fakat bu haber ve bilginin kaynağına ulaşılması konusunda, bilgiyi ve haber gerçekliğini tehlikeye düşürüyor. Bir denetim mekanizması olan geleneksel medyan bu yüzden önemli" diye konuştu.

TRT Trabzon Haber Müdürü Hacı Dursun Koçyiğit, TRT'de yapılan haberler hakkında bilgiler vererek, şunları söyledi: "TRT'de ilk önce haberin değeri, görüntü kalitesi ve kaynağı çok önemli. Biz bu koşullarda haberi alıp inceleyip yayınlıyoruz. Biz de yurttaş gazeteciliği esas değildir. Haberlerde gerçeklik ve güncellik önemlidir."

ÖZ: "YEREL MEDYA ŞEHRİN DENETİM MEKANİZMASIDIR"

Konuşmacı olarak panelde yer alan Ordu Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Vedat Öz, yerel medyanın şehrin gelişimine sağladığı katkılarına değindiği konuşmasında, yerel medyanın şehir denetiminde önemli bir mekanizma olduğunu belirterek, "Yerel medya, bulunduğu şehrin tanıtımında, gelişiminde, kalkınmasında büyük rol oynar. Halkın ihtiyaç ve taleplerinin, yöneticilere ulaştırılmasına aracılık eder. Şehre yapılması gereken projelere öncülük eder. Ayrıca, kamu üzerinde bir denetim görevi ifa eder. Velhasıl yerel medya, bir şehirde yaşayanların gözü, kulağı, sesi ve dilidir" diyerek, yerel medyanın gücünden bahsetti.

Panelin sonunda, Ulubey Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr.Zekai Tarakçı tarafından günün anısına plaket takdim edildi.

Ulubey MYO’da Medya Paneli

Ulubey MYO’da Medya Paneli

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim