• BIST 8718.11
  • Altın 2241.459
  • Dolar 32.3269
  • Euro 35.1612
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

Ultrasonik Rinoplasti ile konforlu burun estetiği

Ultrasonik Rinoplasti ile konforlu burun estetiği
Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Ebru Kaplan, burun estetiği ameliyatlarında kullanılan "Ultrasonik Rinopilasti" yöntemiyle operasyon sonrası...

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Ebru Kaplan, burun estetiği ameliyatlarında kullanılan "Ultrasonik Rinopilasti" yöntemiyle operasyon sonrası morluk, ağrı ve şişlik şikayetlerinin en aza indiğini belirtti.

Özel İzmir Can Hastanesinde görevli Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Ebru Kaplan, Türkiye'de son birkaç yıldır kullanılan "Ultrasonik Rinoplasti" yöntemi hakkında bilgi verdi. Sosyal medya, cep telefonu kullanımının yaygınlaşmasıyla Türkiye'de burun estetiği ameliyatlarına olan ilgi ve talebin katlanarak arttığına dikkat çeken Dr. Kaplan, bu ameliyatlarda kullanılan teknolojinin de her geçen gün geliştiğini söyledi.

Burun estetiği operasyonlarında uyguladıkları eski yöntemde çekiç, keski, testere ve törpü kullanıldığını ifade eden Dr. Kaplan, "Bu yöntemde fiziksel güç uygulanıyordu ve kontrol dışı kemik kesisi yapma olasılığı vardı. Ultrasonik Rinoplasti yönetimi daha kontrollü ve milimetrik kemik kesisi yapmamızı sağlıyor ve burun estetiği ameliyatı sonuçları daha başarılı oluyor. Ultrasonik Rinoplasti ameliyatlarında ise ses dalgalarıyla çalışan cihazlar kullanılıyor. Bu cihazlar sayesinde burunda istediğiniz yerden, milimetrik kesiler yapabiliyorsunuz. Bu yöntem sayesinde kılcal damarlar ve yumuşak dokunun zarar görmesi de engellenmiş oluyor. Çünkü cihaz ses dalgaları sayesinde sadece kemiğe hassas bir kesi yapıyor. Cihaz, yumuşak bir dokuya geldiğinde zarar vermiyor. Bu yöntem sayesinde burun estetiği ameliyatı olan hastalarda, morluk, şişlik, ağrı minimum düzeyde görülüyor" diye konuştu.

Amerika'da FDA onayı bulunan cihazın burun kemeri ve asimetri sorunu olan tüm burun ameliyatlarında kullandığını kaydeden Dr. Kaplan, burun ucu düzeltme işlemi ameliyatlarında her hangi bir kemik kesisi yapılmadığı için cihazı kullanmadıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim