• BIST 9016.2
  • Altın 2295.172
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Ülkücüler Azın'ı dualarla andı

Ülkücüler Azın'ı dualarla andı
Ülkücü Şehit Mehmet Azın, ölümünün yıldönümünde kabri başında düzenlenen programla anıldı.

Ülkücü Şehit Mehmet Azın, ölümünün yıldönümünde kabri başında düzenlenen programla anıldı.

Dörtyol Ülkü Ocakları tarafından Yeşilköy Mezarlığı'nda düzenlenen programa Azın'ın ailesinin yanı sıra Ülkü Ocakları Hatay İl Başkanı Naci Akkaya, Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, Milliyetçi Hareket Partisi Dörtyol İlçe Başkanı Şerif Türker, Dörtyol Ülkü Ocakları Başkanı Kaan Mehmet Tarhan, Dörtyol Belediyesi meclis üyeleri ve çok sayıda ülkücü genç katıldı.

Kabir başında kısa bir konuşma yapan Dörtyol Ülkü Ocakları Başkanı Kaan Mehmet Tarhan, "Öncelikle bu vefa gününde bizleri yalnız bırakmayan tüm büyüklerimizden ve gençlerden Allah razı olsun. Ülkücü hareketin toprağa düşen 5 bin tohumundan biri olan Şehidimiz Mehmet Azın, hiç bir zaman unutulmayacaktır. Onların emanetçisi olan Biz Ocaklılar, her daim onların davasını yaşayacak ve yaşatacağız. Onun huzurunda verdiği mücadeleden ötürü bir kez daha saygıyla eğiliyorum." dedi.

Ardından söz alan Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, konuşurken duygu dolu anlar yaşadı. Toksoy, şunları kaydetti: "Bundan tam 36 yıl önce, Altınçağ'da Hasoğlu Camii mevkiinde kalleş eller tarafından şehit edilen kardeşim, yol arkadaşım, ülküdaşım Mehmet Azın'ı Yeşilköy mezarlığında bulunan kabri başında dualarla yâd ettik. Onlar ki; Kutsal bir hedef için kurşunların önüne atlamak, candan olmayı göze almak ve toprağa düşmeyi gül bahçesine girer gibi kabullenmek, tarifi olmayan bir mertlik ve destansı bir tavırdı ve onlar ki; Tavır göstermişler, Türk milletine canlarını armağan etmişlerdir.

O yiğitler ki; Duruş göstermişler, Türkiye üzerinde hesap yapanları şaşkına çevirmişlerdir. Yusuf Yüzlüler ki; Karanlık ve izbe zindanlara, pusulara ve tuzaklara boyun bükmemişlerdir. Hepsi kahramanlığın kitabını kanlarıyla yazmıştır.

Hepsi Türk-İslam ülküsünü doruklara çıkarmış, asla mahcup etmemiştir. Onlar ki, Bozkurt bakışlı, hilal kaşlı ve nurlu simalardır. Onlar ki, aslan yürekli, Yusuf yüzlü, temiz vicdanlıdır. Hak yolunda, Hakk'ın yanına erkenden gitmeyi göze almış ülkü neferleridir.

Ne kadar övünsek azdır ki, aziz şehitlerimizin zihinleri, bilinçleri ve idrakleri tutsak alınamamıştır. Zira davasına sımsıkı tutunmuş, Türk-İslam ülküsüne tam olarak sarılmış kahramanlarımız için esaret ve teslimiyet hiçbir zaman söz konusu olmamış, tehditler sonuç doğurmamıştır. Allah'ın izniyle bundan sonra da doğurmayacaktır.

Bu vesileyle millet, devlet ve bayrak uğruna hayatlarını kaybetmiş kutlu dava yolcusu ülküdaşlarımızı, tüm aziz şehitlerimizi, merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş'i bir kez daha minnet ve şükran hassaten anıyor, Cenabı-ı Allah'tan hepsine rahmet diliyorum. Rabbim o günleri bir daha yaşatmasın."

Program sonunda Mehmet Azın'ın kabri karanfillerle süslendi.

Ülkücüler Azın'ı dualarla andı

Ülkücüler Azın'ı dualarla andı

Ülkücüler Azın'ı dualarla andı

Ülkücüler Azın'ı dualarla andı

Ülkücüler Azın'ı dualarla andı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim