• BIST 9524.59
  • Altın 2493.495
  • Dolar 32.5458
  • Euro 34.6981
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Ülkücü İşçiler İl Derneği Başkanı Kevelci: “İşsizlik Çığ Gibi Büyüyor”

Ülkücü İşçiler İl Derneği Başkanı Kevelci: “İşsizlik Çığ Gibi Büyüyor”
Ülkücü İşçiler Derneği Erzurum İl Başkanı Turgut Kevelci, Erzurum ve Türkiye genelinde işsiz sayısının her geçen yıl arttığını söyledi.

Ülkücü İşçiler Derneği Erzurum İl Başkanı Turgut Kevelci, Erzurum ve Türkiye genelinde işsiz sayısının her geçen yıl arttığını söyledi. Başkan Kevelci, kahvehanelerin işsiz gençler tarafından dolup taştığını ileri sürdü.

Türkiye İstastik Kurumu (TÜİK) rakamlarına göre Türkiye genelinde kayıtlı işsiz sayısının 2015 yılında 3 milyon 259'a yükseldiğini söyleyen Ülkücü İşçiler Derneği Erzurum İl Başkanı Turgut Kevelci, 2014 yılında bu rakamın 2 milyon 805 kişi olduğunu belirtti. İstihdam edilenlerin sayısının her yıl yüzde 1 oranını geçmediğini bildiren Başkan Turgut Kevelci, her yıl yaklaşık 500 bin kişinin işsizler ordusuna dahil olduğunu açıkladı. Kahvehanelerin işsiz gençlerle dolap taştığını ileri süren Başkan Kevelci,"Türkiye'de genç nüfus oranı yüksek. Bunların çoğunluğu işsizlerden oluşuyor. Lise mezunu gençlerin yanı sıra üniversite mezunu milyonlar iş bulma ümidiyle çalmadık kapı bırakmıyorlar. Bu ürkütücü bir durum" dedi.

ERZURUM'DA İŞSİZLİK

Erzurum'un Türkiye genelinden bir farkı olmadığını, hatta rakamların daha da yüksek olduğunu kaydeden Ülkücü İşçiler Derneği Erzurum İl Başkanı Turgut Kevelci, kentte kayıtlı işsiz sayısının 13 bine yükseldiğini, 40 bin kadar da kayıtsız işsiz olduğuna dikkat çekti. Erzurum'da kahvehane sayısının her geçen gün arttığını hatırlatan Başkan Turgut Kevelci, işsiz gençlerin büyük ruhsal bunalım içerisinde olduğunu söyledi. Başkan Kevelci, "Binlerce gencimiz işsizlik ve ekonomik sorunlar nedeniyle büyük bir çıkmaza girmiştir. Kamuda işe girmek artık neredeyse mümkün değildir. Özel sektör ise bırakın işçi almayı 2016 yılı itibariyle işçi çıkarmaya başlamıştır. Erzurum'da zaten sanayi yok denecek kadar az. Kalifiye veya ara eleman yetiştirilmesine rağmen iş bulmak imkansızlaşmıştır. 6 ayını kış mevsiminin zorlu şartlarında geçirmeye çalışan gençlerimiz kahvehane köşelerinde ezilmektedir" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim