• BIST 9068.98
  • Altın 2324.567
  • Dolar 32.3719
  • Euro 34.9559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C

“Ülkücü gençliği hiçbir güç karanlık sokağa çekemeyecektir”

“Ülkücü gençliği hiçbir güç karanlık sokağa çekemeyecektir”
MHP Malatya İl Başkanı Mehmet Erdem, üniversitelerdeki ideolojik kavgalara ilişkin "Ülkücü gençliği hiçbir güç bu karanlık sokağa çekemeyecektir....

MHP Malatya İl Başkanı Mehmet Erdem, üniversitelerdeki ideolojik kavgalara ilişkin "Ülkücü gençliği hiçbir güç bu karanlık sokağa çekemeyecektir. Bu karanlık sokakları sevgiyle, imanla ve öz be öz kardeşlik ruhuyla aydınlatacağız." dedi.

Mehmet Erdem, parti il binasında düzenlediği basın toplantısıyla Malatya'da son 5 günde hem kent merkezinde hem de İnönü Üniversitesi'nde yaşanan ideolojik kavgalara ilişkin değerlendirme yaptı. MHP İl Başkanı, terörün, geçim sıkıntısının ve huzursuzluğun had safhaya çıktığı bir yılın geride bırakıldığını belirtti. 2013'ten 2015 yılı 20 Temmuz'una kadar geçen sürenin, çözüm süreci adı altında "aldatma çözümsüzlüğünün" gölgesinde geçtiğini ifade eden Erdem, 7 Haziran'da AK Parti'nin tek başına iktidar olamamasının ardından 20 Temmuz'da karanlık odakların düğmeye bastığını dile getirdi.

Mehmet Erdem, sözlerini şöyle sürdürdü: "7 Haziran genel seçiminden sonra AKP tek başına iktidara gelemedi. Ancak iç huzursuzluk kıpırdamaya başladı. 20 Temmuz'da ne olduysa kim ne yaptıysa kim düğmeye bastıysa terör bütün şiddetiyle geri döndü. O güzelim Güneydoğumuz kan gölüne döndü. Zaman içinde görülmeyen çukurlar, hendekler ve tüneller yollara döşenen patlayıcılarla nice vatan sevdalılarını şehit etmiştir. Şehitlerimizi bir kez daha Rahmet ve minnetle anıyoruz."

Son günlerde üniversitelerde de terör esmeye başladığını anlatan MHP Malatya İl Başkanı, bütün tahriklere karşı ülkücü gençliğin şiddet olaylarının içine girmeyeceğini vurguladı. Erdem, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu olaylar yetmemiş gibi yine karanlık bir el ülkemizin yüz akı olan üniversitelerimizde bu karanlık emele çekmek için düğmeye basmıştır. Başta milletimizin gururu olan Ortadoğu Teknik Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi başta olmak üzere yirminin üzerinde bu kutsal eğitim yuvalarında terör esmeye başladı. Son olarak Malatya'nın gururu ülkemize nice vatan evladını bilim adamı olarak yetiştirip başta Malatyamıza ülkemize ve bütün insanlığın hizmetine sunacak bu eğitim yuvamızda karıştırmaya başladılar. Bütün bu olumsuzluklara ve tahriklere rağmen vatanı, bayrağı ve ezanı için hiçbir fedakarlıktan kaçmayan ülkücü gençlik liderimiz Dr. Devlet Bahçeli'nin dediği gibi sokaklar karanlık hem de çok karanlık ülkücü gençliği hiçbir güç bu karanlık sokağa çekemeyecektir. Bu karanlık sokakları yapmacık lambalarla değil, sevgiyle, imanla ve öz be öz kardeşlik ruhuyla aydınlatacağız. Bu arada olayların büyümemesinde her türlü fedakarlığı gösteren bütün güvenlik güçlerimize teşekkür ediyorum. Ülke hepimizin. Yüce yaratandan dileğimiz ülkemizin ve Malatyamızın birliği için dirliğinin ve kardeşliğinin bozulmamasıdır. Biz hep birlikten hep kardeşlikten yanayız."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim