• BIST 9141.48
  • Altın 2325.41
  • Dolar 32.3762
  • Euro 35.0131
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Ülkücü Gelecek Ve İktidar İçin Büyük Ankara Buluşması Gerçekleşti

Ülkücü Gelecek Ve İktidar İçin Büyük Ankara Buluşması Gerçekleşti
Eski MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, "Biz MHP camiası olarak, kongre isteyenlerle istemeyenler olarak ikiye ayrılmadık. Bunun altını çizerek söylüyorum...

Eski MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, "Biz MHP camiası olarak, kongre isteyenlerle istemeyenler olarak ikiye ayrılmadık. Bunun altını çizerek söylüyorum bu bizim bir aile içi meselemiz. Kardeşler arasında bir anlaşmazlık var, bu anlaşmazlığı mahkemeye giderek bir çözüm bulmaya çalıştık. Şu anda mahkemenin vermiş olduğu karar ümit ediyorum bu kardeşler arasındaki ihtilafın kalkmasına da vesile olacaktır" dedi.

Eski MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, Ankara'da "Ülkücü Gelecek ve İktidar İçin Büyük Ankara Buluşması" isimli toplantıda MHP'lilerle bir araya geldi. Aydın toplantı öncesinde gazetecilerin 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin verdiği karara yönelik sorularını cevaplandırdı. Mahkemenin verdiği kararda aleyhte bir kararı kesinlikle beklemediklerini ifade eden Aydın, "Çünkü bu hukuken mümkün değil. O bakımdan hukuki bir karar alındı. Şu anda yargıya güvenmek konusunda bunun müthiş olduğunu düşünüyorum. Hukuka uygun olarak alınan bu karar Türk siyasi hayatının geleceğine de ışık tutacağını, yön vereceğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE'DE MUHALEFET PARTİSİ İHTİYACI VAR"

"Aslında olaya şöyle bakmak lazım şu anda MHP'de yürümekte olan kongre süreci sadece önde görünen bizlerin yürüttüğü bir süreç değildir" diyen Aydın, "MHP tabanının yüzde 90'ının desteğini almış, büyük bütçe ve destek verdiği, coşkuyla, heyecanla katıldığı bir sürece dönüşmüştür. Bu süreci tetikleyen unsurları görmeden bu kongre sürecinin sağlıklı değerlendirileceğini zannetmiyorum. Şuna inanıyoruz, Türkiye'de bir muhalefet partisi ihtiyacı var, bu eksikliği giderebilmek için güçlü bir MHP'ye ihtiyaç var" ifadelerini kullandı.

"BU İŞİN ÖNÜ AÇILMIŞTIR"

Aydın, "Biz çocukluğumuzdan beri bu dava içinde yetişmiş insanlar olarak Türkiye'nin bu ihtiyacının farkındayız" diyerek şöyle devam etti:

"İyi bir görev kabul ettik ve şu anda bu görevimizi yerine getiriyoruz. Şu anda verilmiş olan karar önü kesilebilecek bir karar değil. Genel Merkezi'mizin avukatlarının özellikle mahkeme sırasında verilen hükmün yargıtay sürecinin beklenmesine dair talepleri mahkeme hakimi tarafından reddedilmiştir. Dolayısıyla süreç şu anda yargıtay sürecini beklemeden uygulaması yapılabilecek bir süreç haline gelmiştir. O bakımdan atanan çağrı heyetinin büyük bir sorumluluk içerisinde mahkemenin kararını elden aldıktan sonra tahmin ediyorum pazartesi günü alınabileceği söyleniyor. Ona uygun olarak en kısa sürede MHP'nin olağanüstü kongrelerini toplayacaklarını söyleyebiliriz. Bu işin önü açılmıştır, ben en yakın tarih olarak 30 Nisan'ı görüyorum."

"BİZ MHP CAMİASI OLARAK İKİYE AYRILMADIK"

Sürecin durdurulamaz bir boyutta olduğunu vurgulayan Aydın, "Ben yargıtayın şu ana kadarki uygulamalarında bu tür süreçlere müdahil olmadığını görüyorum. O bakımdan yargıtay sürecinden de bir sonuç çıkmayacağını tahmin ediyoruz. Biz MHP camiası olarak, kongre isteyenlerle istemeyenler olarak ikiye ayrılmadık. Bunun altını çizerek söylüyorum bu bizim bir aile içi meselemiz. Kardeşler arasında bir anlaşmazlık var, bu anlaşmazlığı mahkemeye giderek bir çözüm bulmaya çalıştık. Şu anda mahkemenin vermiş olduğu karar ümit ediyorum bu kardeşler arasındaki ihtilafın kalkmasına da vesile olacaktır" diye konuştu.

"HİÇ KİMSE MHP'DE BİR SÜRTÜŞME BEKLEMESİN"

Partinin genel merkezine büyük sorumluluk düştüğünün altını çizen Aydın, "Biz sürtüşmelerin olduğu, itişip kakışmanın olduğu bir kongre istemiyoruz. Böyle bir şeyin MHP'ye yakışmayacağını düşünüyoruz. Şu anda parti yönetiminde olan arkadaşlarımıza yüksek bir sorumluluk duygusuyla hareket ederek bu meseleyi Türkiye'nin bir meselesi olarak görerek, kendi içimizde konuşarak, uzaklaşarak, tartışarak en bir araya gelmez diye düşünülenlerin bile geleceği bir hoşgörü zeminini oluşturmak zorundayız. Hiç kimse MHP'de bir sürtüşme buradan bir aile içi kavga beklemesin buna hiç niyetimiz yok. Biz Türkiye'ye yönelik bir mücadele sürdürüyoruz. Ülkemizin içinde bulunduğu durumu kabul edemiyoruz. Patlayan bombaları, ortaya saçılan beşerli onarlı şehitlerimizi içimize sindiremiyoruz. Buna bir isyanımız var, bu isyanımızın ete kemiğe bürünmüş şekli de MHP'de bugün yapılması istenen kongredir" dedi.

"MHP'NİN SAHİBİ 1219 KURULTAY DELEGESİDİR"

Bir muhabirin genel başkanın "Partiyi kolay kolay teslim etmeyeceğiz" ve "Kimse olağan dışında bir olağanüstü kongre beklemesin" ifadelerine yönelik neler söyleyeceği sorusu üzerine Aydın şunları kaydetti:

"MHP'nin sahibi 1219 kurultay delegesidir. Bu 1219 kurultay delegesi MHP'ye oy veren milyonların adına MHP'nin tapu senedinde adı kayıtlı kişiler, mülkün sahibi onlar. Seçilen her yöneticiyi MYK üyesi Merkez Disiplin Kurulu üyesi ve MHP Genel Başkanlığı bunlardır. Görev veren onlar. Onların iradesi üstünde hiçbir irade yoktur. Türkiye bir hukuk devleti, hukuk devletine uygun olarak MHP kongresi yapılacaktır. Bu kongrede mülkün esas sahibi olan kurultay delegeleri de partinin ve Türkiye'nin geleceğine de en doğru kararı vereceklerdir."

Ülkücü Gelecek Ve İktidar İçin Büyük Ankara Buluşması Gerçekleşti

Ülkücü Gelecek Ve İktidar İçin Büyük Ankara Buluşması Gerçekleşti

Ülkücü Gelecek Ve İktidar İçin Büyük Ankara Buluşması Gerçekleşti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim