• BIST 9142.4
  • Altın 2325.163
  • Dolar 32.3729
  • Euro 34.9661
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Ülkü Ocakları’ndan Doğu Ve Güneydoğu Atağı

Ülkü Ocakları’ndan Doğu Ve Güneydoğu Atağı
Doğu ve Güneydoğu illerine bir dizi ziyaret gerçekleştiren Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, "Terör belasını eğitimli gençlerimizle yeneceğiz"...

Doğu ve Güneydoğu illerine bir dizi ziyaret gerçekleştiren Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, "Terör belasını eğitimli gençlerimizle yeneceğiz" dedi.

Ziyaretlerine Van'dan başlayan Genel Başkan Kılavuz'u Van Ülkü Ocakları Başkanı Yakup Özgen ve Ülküdaşlar karşıladı. Ziyeretlerde gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Genel Başkan Kılavuz, "Geçtiğimiz süreçte de defeatle vurguladığım üzere öz vatanından kopartılmak istenen Doğu ve Güneydoğu Anadolu bizim için oldukça önemlidir. Ülkü Ocakları'nın sancağını devraldığımız ilk günlerde de ziyaretlerimize bu bölgeden başlamış, çeşitli temaslarda bulunarak vatandaşlarımızın asla yalnız olmadığını göstermek üzere birlik ve beraberlik mesajları vermiştik. Çünkü Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da devletimiz maalesef kontrolü el altından PKK'ya bırakmıştır. Gündemde çıkan haberlere de bakıldığı zaman yol kontrolleri, vergi toplama gibi girişimler bunun apaçık göstergesidir. Dağdaki teröristler ovaya inmiş, vatandaşlarımızı baskıyla yıldırmaya ve teröre destek vermeye zorlamaktadır. Ülkücü hareketin neferleri olarak bizler vatanımızın bir karış toprağını göz ardı edemeyiz. Bu sebepten dolayı Türkiye Cumhuriyeti'nin istikbalinin tehlikede olduğunu görerek daha fazla çalışmalıyız. Omuzlarımızdaki bu ağır sorumluluğun bilincinde olmalı "Önce Türkiye" diyerek geçmişte olduğu gibi bugün de vatanımızın birliği ve dirliği için fedakarlık göstermeliyiz. Sizlerin de bu çabayı göstereceğinizden en ufak bir kuşkum yoktur. İnşallah Doğu Anadolu'da Ülkü Ocakları'nın kutlu sancağını hep birlikte dalgalandıracak, hareketimizin ideallerini gerçekleştirmek için omuz omuza çalışacağız" ifadesini kullandı.

Daha sonra Van Ülkü Ocakları'ndan ayrılan Kılavuz beraberindekilerle birlikte Erciş Ülkü Ocakları'nı ziyaret etti. Ocaklı gençlere yönelik yaptığı konuşmada eğitim-öğretimin önemine dikkat çeken Kılavuz şöyle konuştu:

"Bölgedeki terör belasından üstesinden gelecek olanlar tahsilini tamamlamış, kendini iyi ve doğru bir şekilde yetiştiren gençlerimizdir. Bilginin cehaleti yeneceği, karamsarlığı ve ufuneti ortadan kaldıracağı günler yakındır. Sizleri yolunuzdan çevirmeye, bataklığa çekmeye çalışanlara asla fırsat vermeyin. Mutlaka eğitiminizi tamamlayın. Bu yolda gayret sizden destek bizdendir."

Van, Muş, Siirt, Bingöl, Malatya, Elazığ'da vatandaşlarla da bir araya gelen Kılavuz, "Doğu ve Güneydoğu Bölgesi'ne sürekli olarak ziyaretler yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Bu ziyaretlerimizde sadece Ocak binamıza gitmiyoruz. Esnafımız, sivil toplum kuruluşlarımız ve vatandaşlarımız ile bir araya gelerek onların dertlerini dinliyoruz. Halkımızla kucaklaşıyoruz. Bölgede yer alan Ocaklarımız da faaliyetlerini her türlü engellemeye ve provokasyona rağmen bu minvalde yürütüyor. Türk milletinin yaşadığımız coğrafyada asırlardır bir ve beraber olduğunu, bölgedeki vatandaşlarımızla hiçbir problemimizin ayrı, gayrımızın olmadığını tekrar belirtmek istiyorum. Bin yıllık kardeşlik harcımızı koruyacak, milli birliğimize ve bütünlüğümüze kasteden düşmanların çabalarını boşa çıkaracak olan yegane yapı Ülkücü Harekettir. İktidar temsilcileri bölge insanını ötekileştirerek öz yurtlarından koparmaya çalışmaktadır. Vatandaşlarımız yalnız bırakılarak terör örgütüne mahkum hale getirilmeye çalışılıyor. Gerek bizler gerek bölgedeki vatandaşlarımız oynanan oyunun farkındadır. Bölgedeki Ocaklarımız tüm engellemelere rağmen faaliyetlerini sürdürecektir. Biz de Ülkü Ocakları Genel Merkezi olarak Doğu ve Güneydoğu ziyaretlerimizi artırarak devam ettireceğiz. Öncelikle bölge ocaklarımızı ziyaret etmekle birlikte sokak sokak, kapı kapı gezerek, sıkılmadık el, dinlemedik dert bırakmayarak çalışmalarımızı aratarak devam ettireceğiz. Türkiye Cumhuriyeti Devletimizi kimsenin bölmesine izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

Genel Başkan Kılavuz, Malatya ziyaretleri sonrası Doğu ve Güneydoğu programını tamamladı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim