• BIST 9693.46
  • Altın 2508.306
  • Dolar 32.5811
  • Euro 34.833
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 21 °C

Ülkeyi karıştıran cinayet çözüldü

Ülkeyi karıştıran cinayet çözüldü
İtalya'da 2010'da 13 yaşındaki Yara Gambirasio'nun cinayet davası, 5 yıl sonra polisiye romanlara ilham verecek yöntemle çözüldü: Katil, DNA örneğiyle bulunan ilk şüphelinin gayrimeşru oğlu çıktı!

İtalya'da yetkililer, beş yıldır çözülemeyen bir cinayetin üzerindeki gizem perdesini, nihayet araladı. 2010'da 13 yaşındaki Yara Gambirasio adlı kızın ölümü, polisiye romanlara ilham verecek yöntemle çözüldü. Cinayetten beş yıl sonra talihsiz kızın katilinin 45 yaşındaki Massimo Bossetti olduğu ortaya çıktı. Peki, emniyet yetkileri kurbanın katilini bulmak için hangi zor ve dolambaçlı yolları izledi?

Yara'nın giydiği taytta bulunan biyolojik bir kalıntı polisin katili bulmasını sağlayan en önemli delildi. Bergame kentindeki mahkeme de DNA analizleri sonucunun Massimo Bossetti ile büyük oranda benzerlik taşıdığı kanaatine varıldı. Ancak şüpheli, mütevazı yaşamı ile herkesi şaşırttı. Evli ve üç çocuk babası olan Bosetti, işçi olarak çalıştığı şantiyeye her gün kamyonetiyle gidip-geliyor; sakin bir yaşantı sürüyordu. Üstelik iş haricinde gittiği yerler de de çok kısıtlıydı

ŞÜPHELİ: "BİLİNMEYEN NO 1" 

Yara'nın da katiliyle ortak noktası, Breambate di Sopra'daki jimnastik dersiydi. Birkaç gün sonra gerçekleşecek bir jimnastik gösterisine hazırlanan Yara, 26 Kasım 2010'da evinin çok yakınındaki spor salonuna gitmek üzere ailesine haber verdi. Uzun bir süre boyunca Yara'dan haber alamayan Gambriasio ailesi, çareyi polise başvurmakta buldu. Kaybolduktan üç ay sonra, Yara'nın cesedi Isola Chignolo bölgesindeki açık bir alanda bulundu. Otopsi sonuçlarında Yara'nın aldığı darbeler ve bıçak yaraları sonucu öldüğü belirlendi. Tahmin edilenin aksine küçük kızın tecavüze uğramadığı tespit edildi. Küçük kızın taytı üzerindeki DNA ile Damiano Guerinoni isimli adamınki benzerlik gösterdi. Ancak cinayetin işlendiği sırada Guerinon Güney Amerika'daydı. Guerinoni ailesinin tüm fertlerinin DNA incelemesi tamamlandığı halde gerçek katil bulunamayınca inanılmaz bir ihtimal gündeme geldi: Polis, "Bilinmeyen No 1" adı verilen kişinin Giuseppe Guerinoni'nin gayrimeşru çocuğu olduğu olasılığına yoğunlaştı. Giuseppe'nin 1969'da bir barda tanıştığı Ester Arzuffi isimli bir kadınla ilişkiye girdiği ve kadının Clusone bölgesine taşınmasının ardından biri erkek biri kız ikiz çocuklar dünyaya getirdiği öğrenildi. Bir süre sonra kadının Giovanni Bosetti isimli bir adamla evlendiği ve adamın çocukları sahiplenerek nüfusuna geçirdiği tespit edildi. Ancak kısa bir süre sonra bu olay unutuldu. 

KAMYONETTEKİ DELİL 

15 Haziran 2014'te ise alkol testi bahanesiyle Massimo Bosetti'nin DNA'sı laboratuvara incelemeye götürüldü. Yapılan inceleme sonucu Bosetti'nin yüzde 99,999987 ihtimalle katil olabileceği belirlendi. Yara'nın kıyafetlerinde bulunan bir kumaş parçasının aynısının Bosetti'nin kamyonetinde bulunması ikinci bir kanıt olarak sunuldu. Ancak uzmanlar sonucun yüzde yüz olmadığı sürece her zaman gerçek katilin kim olduğuna dair şüphelerin kalabileceğini söylüyor. Bosetti ise suçsuz olduğunu ve DNA örneklerinin kurbana nasıl bulaştığını bilmediğini iddia ediyor. İtalya kamuoyunda büyük yankı uyandıran cinayet ülkede büyük bir şok etkisi yaratmıştı.

20 BİN KİŞİNİN DNA'SI İNCELENDİ

Yara'nın üzerinde bulunan DNA örneğinin kime ait olduğunu bulmak için 20 bin kişinin DNA'sı incelendi. DNA örneğinin sahip olduğu kişiye "Bilinmeyen no 1" adı verildi. Analiz sonuçlarında Yara'nın taytında bulunan DNA'nın Damiano Guerinoni adlı adamınkiyle benzeştiği ortaya çıktı. Ancak cinayetin işlendiği sırada Guerinoni'nin Güney Amerika'da olmasıyla, gözler bu sefer adamın akrabalarına çevrildi. Ardından DNA'nın sahibinin Guerinoni'nin, Guiseppe isimli amcasına ait olabileceği gündeme geldi. Ancak bir kamyon şoförü olan Guiseppe Guerinoni'nin de 1999'da ölmüş olması bu olasılığı çürüttü. Polisin aklına şu fikir geldi: Damiano Guerinoni'nun kayda geçmemiş bir çocuğu olabilir mi?

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim