• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

“Ülkemizin Savunma Sektöründeki ‘Milli’ Duruşunu Fırsata Çevirmeliyiz”

“Ülkemizin Savunma Sektöründeki ‘Milli’ Duruşunu Fırsata Çevirmeliyiz”
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) bünyesinde faaliyet gösteren Uzay Havacılık Savunma Kümelenmesi'nin (UHS) toplantısına katılan BTSO Yönetim Kurulu...

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) bünyesinde faaliyet gösteren Uzay Havacılık Savunma Kümelenmesi'nin (UHS) toplantısına katılan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye'nin savunma alanındaki yerli üretime yönelik milli duruşunun Bursalı firmalar için bir fırsat olabileceğini söyledi.

BTSO bünyesinde faaliyet gösteren UHS Kümelenmesi üyeleri, 2015 yılının son toplantısını yaptı. BTSO Başkanı İbrahim Burkay, uzay havacılık ve savunma sektörlerinde Bursa'nın söz sahibi olmasını hedeflediklerini söyledi. BTSO olarak UHS kümelenmesine stratejik özelliğinden dolayı büyük önem verdiklerini kaydeden Burkay, Türkiye'nin ekonomik anlamda değişim ve dönüşümünü bu sektörlerdeki duruşunun belirleyeceğini söyledi. Doğru projelerin ve eylem planlarının önemine işaret eden Burkay, "Bu noktada istişare kültürüne önem veriyoruz. BTSO olarak bizim tek derdimiz, şirketlerimizin geleceğidir. Nasıl "Bursa Büyürse Türkiye Büyür" diyorsak, "şirketlerimiz de büyürse ülkemiz büyür" diyoruz" şeklinde konuştu.

"ŞİRKETLERİMİZİN GÜCÜNE İNANIYORUZ"

Türkiye'nin uzay havacılık savunma sektörlerine yönelik son günlerde örnek milli bir duruş sergilediğine dikkati çeken Burkay, "Bu konuda Türkiye'de güçlü bir irade var. Firmalarımız için avantaj olan bu duruşu, Bursa sanayisinin menfaati için kullanabiliriz. 2016 yılının ilk aylarında Ankara'da Savunma Bakanlığı'na ve müsteşarlığımıza ziyaretlerimiz olacak. Uzay havacılık ve savunma sektörlerinde çalışmalarımızı daha da artıracağız. Çünkü biz şirketlerimizin potansiyeli ve gücüne inanıyoruz" diye konuştu.

Başkan Burkay, BTSO olarak Türkiye ve Bursa'nın en büyük yatırımlarından birisi olan BTSO Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi'nin 2016 yılında inşaatına başlamayı hedeflediklerini kaydetti. BTSO olarak Uzay Havacılık Savunma Derneği'ni de kurduklarını hatırlatan Burkay, "Savunma ve havacılık sektörlerinde yerli üretimin payını artırmayı istiyoruz. BTSO Yönetim Kurulu olarak her anlamda sektör temsilcilerimizin yanınızdayız" şeklinde konuştu.

Kümelenme modellerinin Türkiye'de yaygınlaştığını söyleyen Burkay, "Eskiden yanımızda aynı işi yapan birisi olduğunda tedirgin olurduk. Bugün aynı işi yapanlar, bir arada olmadığı zaman müşteri ve iş gelmiyor. Önemli olan o müşteri ve işi getirebilecek kabiliyette kümeleri oluşturabilmektir. Bugün biz bu platformları oluşturmayı başardık" ifadelerini kullandı.

"ENERJİMİZİ BİRLİKTE HARCAMAK ZORUNDAYIZ"

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Taha Aydın ise, Büyükşehir Belediyesi ile BTSO'nun Bursa'ya değer katan projeleri hayata geçirmek için örnek bir işbirliği sergilediğini belirterek, "Bursa'yı marka şehir yapmak için artık belediye ile sanayici ortak çalışmalar üretiyor. Artık rekabetin önemli olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Enerjimizi ortak projeler üreterek harcamalıyız" diye konuştu.

BTSO UHS Kümelenmesi Başkanı Mustafa Hatipoğlu, UHS Kümelenmesinin 2015 yılı faaliyetleri ve 2016 yılında yapacakları eylem planları ile ilgili bilgiler aktardı.

“Ülkemizin Savunma Sektöründeki ‘Milli’ Duruşunu Fırsata Çevirmeliyiz”

“Ülkemizin Savunma Sektöründeki ‘Milli’ Duruşunu Fırsata Çevirmeliyiz”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim