• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 25 °C

"Ülkemiz Eski Türkiye Değildir"

"Ülkemiz Eski Türkiye Değildir"
Diriliş Derneği Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Diyarbakır İl Başkanı Fatma Coşar Diyarbakır ve bölgede son günlerde yaşanan olaylar ile ilgili gündemi...

Diriliş Derneği Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Diyarbakır İl Başkanı Fatma Coşar Diyarbakır ve bölgede son günlerde yaşanan olaylar ile ilgili gündemi değerlendirdi. Diyarbakır ve bölgenin yıllardır kaos içerisinde olduğunu belirten Coşar, "Bu kaosu bazı güçler gün geçtikçe büyüterek ülkemizi burada vurmak ve eskisi gibi kendilerine muhtaç etmek istemektedirler. Ama unuttukları bir şey var ki o da ülkemizin eski Türkiye olmadığıdır" dedi.

? Türkiye'nin en büyük sivil toplum kuruluşları arasında yer aldıklarını belirten Fatma Coşar, Diriliş Derneği olarak Diyarbakır, bölge ve tüm Türkiye'ye faydalı işler yaptıklarını söyledi. Coşar, "Bizler Diriliş başkanları olarak Türkiye'nin en büyük sivil toplum kuruluşlarından biriyiz. Amacımız; Osmanlı devletinde yaşanan birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhunu ülkemize bir nebze de olsa geri kazandırmaktır oysa ki günümüz itibariyle ülkemize baktığımız zaman Osmanlı devletinde gördüğümüz birlik ve kardeşlik duygusunu ne yazık ki ülkemizde göremiyoruz. İşte bizler diriliş başkanları olarak tıpkı Osmanlı devletinde olduğu gibi tekrardan gelenek ve göreneklerine şiddetsiz bir dünyaya kültür ve ahlakına hep birlikte sahip cıkmayı ve bunu kendilerine hedef edinen bir sivil toplum kuruluşu olmaya gönül verdik" dedi.

Bölgede yaşanan çatışmalara da değinen ve Diyarbakır ile bölgenin yıllardır kaos içerisinde olduğunu belirten Coşar, "Bu kaosu bazı güçler gün geçtikçe büyüterek ülkemizi burada vurmak ve eskisi gibi kendilerine muhtaç etmek istemektedirler. Ama unuttukları bir şey varki o da ülkemizin eski Türkiye olmadığıdır. Son yaşanan hendek, barikat ve hain bombalama olaylarına destek vermelerini çok iyi biliyoruz ama onlarda bilsinler ki Diriliş başkanları tüm Türkiye'de özellikle Diyarbakır ve bölgemizde varlıklarını sürdürmektedirler" diye konuştu.

Savaşın kazananın olmadığını belirten Diriliş Derneği Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Diyarbakır İl Başkanı Fatma Coşar, "Bizler başkaları gibi sırtımızı terör mihrablarına yaslamadık. Bizler sırtımızı önce yüce Allah'a sonra da duyarlı Kürt, Türk, Alevi, Suni, Laz, Cerkez kısacası tüm halkımıza yasladık. Artık yeter analar ağlamasın, kardeşlerimiz, bacılarımız dul kalmasın, çocuklarımız yetim kalmasın, paylaşılmayacak ne vardır ki bu güzel topraklarımız hepimize yeterlidir. İnsanı öldürmek kainatı öldürmek demektir, yeter artık nedir bu şiddet, şiddet asla fayda getirmeyecektir. Savaşın kazananı olmaz, hep kaybedeni olur, gün birlik beraberlik günüdür. Kardeşce yaşamak varken, insanca yaşamak varken unutmayalım ki Allah şiddeti sevmez, ölümler olmasın, kimseler ölmesin, biz savaştan yana değiliz, kardeşlikten yanayız. Bu duyarlılık birlik ve beraberlik ile her şeyin özelikle de terör belasının üstesinden geleceğinden şüphemiz yoktur" dedi.

"Ülkemiz Eski Türkiye Değildir"

"Ülkemiz Eski Türkiye Değildir"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim