• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 22 °C

Ulaştırma ,Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Yıldırım Taksicileri Ziyaret Etti

Ulaştırma ,Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Yıldırım Taksicileri Ziyaret Etti
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Atatürk Havalimanı Taksiciler kooparatifini ziyaret etti.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Atatürk Havalimanı Taksiciler kooparatifini ziyaret etti. Taksicilerle bir süre sohbet eden Bakan Binali Yıldırım'a kooparatif başkanı Fahrettin Can yaşadıkları sıkıntıları anlatırken, kendilerine yaptığı yardımlardan dolayı da Bakan Yıldırım'a teşekkür etti.

Atatürk Havalimanı'nda çalışan taksicilerle sohbet eden Yıldırım, "Ülkemiz zor günlerden geçiyor. Maalesef ülkemizin bütünlüğüne, milletimizin kardeşliğine, birliğine, beraberliğine yönelik haince planlar tezgahlanıyor. İçeride ve dışarıda bu planları destekleyenler var. Bunları hepimiz görüyoruz. Bu mücadelenin ne anlama geldiğini de hepimiz biliyoruz. Bu bir İstiklal mücadelesidir. Bir istikbal mücadelesidir. Ama herkesin şunu bilmesi lazım, hiç kimse ama hiç kimse bu milletin birliğini beraberliğini kardeşliğini asla bozamaz. Düşmanlara, teröristlere verecek bir çakıl taşımız dahi yoktur. Bu vatan bize dedelerimizden, onların babalarından yadigar kaldı. Ama bizim çocuklarımıza ve torunlarımıza aynen teslim etmek gibi bir görevimiz var" dedi.

Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Yıldırım, "Bu bayrak kolay elde edilmedi. Bu bayrağın renginde şehit kanları vardır. Bu bayrağın hilalinde bağımsızlık benim karakterim diyen milletin adı var. Bu bayrağın yıldızı,şehadetleri ile yıldızlaşan her bir şehidimizi temsil ediyor. Bu bayrak inmez, bu ezanlar dinmez. Şehitlerimiz var, bağrımız yanıyor .Bağrımız yanıyor. Acı çekiyoruz. Kahpece, haince, kalleşçe masum insanların öldürmek için her türlü kirli oyuna baş koyuyorlar. Onu da biliyoruz. Ama acımızı içimize gömeceğiz, yüreğimize koyacağız, şehitlerimizi kalbimize yerleştireceğiz bu bağımsızlık yolunda bu millet yolunda bu dava yolunda asla zerre kadar tereddüt yok, geri adım yok. Bu ülke topraklarından son terörist temizleninceye kadar bu operasyonlar aynen devam edecek. İçeride dışarıda bunların arkasında kim olurlarsa olsunlar bizim dostluğumuz ne kadar güvenli ise düşmanlığımız o kadar şiddetlidir. Hepinize çok teşekkür ediyorum" dedi.

Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooparatifini ziyaretinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldırım, "Taksiciler Atatürk Havalimanı'nın çok önemli paydaşlarından bir tanesi. Ülkemize gelen gerek yurtiçinden gerek yurtdışından aynı şekilde buradan seyahat eden milyonlarca misafirimize onlar hizmet ediyorlar. Gelişlerinde karşılayıp gidecekleri yere götürüyorlar. Giderken yine şehrin içinden alıp havalimanında uçağa teslim ediyorlar. Çok güzel bir iş yapıyorlar. Atatürk Havalimanı'nın büyümesinde, Avrupa'da 3. sıraya yükselmesinde taksici esnafımız çok büyük katkısı var. Ben hem bir teşekkür, hem de sorunları dinleme fırsatı buldum. Bu planlanmış bir ziyaret değil, öylesine yaptığımız bir ziyarettir. Aniden yaptığımız bir ziyarettir. Ülkemizin gelecekte daha da havacılıkta büyümesi taksicilerimizin hem kendilerini yenilemelerini hem de hizmet şartlarını daha da arttırmalarını beraberinde getirecek" dedi.

"3.HAVALİMANINDA ÇALIŞMALAR İYİ GİDİYOR"

Gazetecilerin 3. Havalimanı ile ilgili sorusuna Yıldırım, "Havalimanı'ndaki çalışmalar iyi gidiyor. Hatta planlananın önünde diyebilirim. Bildiğiniz gibi ilk bölümü 90 Milyonluk ilk bölümü 2018'in ilk çeyreğinde açılmış olacak. Buna uygun olarak iş takvimi devam ediyor. İkinci üçüncü etaplar yapıldığında Büyük İstanbul Havalimanı dünyanın en büyük havalimanı olma ünvanına sahip olacak. Bu havalimanı ile birlikte havacılıkta Türkiye Avrupa'nın, Kafkasların, Kuzey Asya'nın, Afrika'nın ve Orta Doğu'nun merkezi haline gelecek" dedi.

" 3. KÖPRÜ BAĞLANTI YOLLARININ İHALESİ ERTELENDİ"

3.Köprü bağlantı yollarının ihalesinin ertelenmesi ile ilgili de konuşan Yıldırım, "İhale ertelendi doğru. İki ay kadar erteleme var. Sebebi şu, firmalardan yoğun bir istek var. Hazırlık çalışmalarını tamamlayamadıkları için bize müracaat ettiler. Biz de bu müracaatları yerinde bulduk. İlave süre verdik. Amacımız daha çok katılım sağlamak daha çok rekabet oluşmasına imkan vermek. Artık iş yapacağız, bu işi yaparken eğer ilgilenenlerin taleplerine duyarlı olmazsak onlara olumlu karşılık vermezsek yapacağımız işin kimseye bir faydası, hayrı olmaz" dedi

Ulaştırma ,Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Yıldırım Taksicileri Ziyaret Etti

Ulaştırma ,Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Yıldırım Taksicileri Ziyaret Etti

Ulaştırma ,Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Yıldırım Taksicileri Ziyaret Etti

Ulaştırma ,Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Yıldırım Taksicileri Ziyaret Etti

Ulaştırma ,Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Yıldırım Taksicileri Ziyaret Etti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim