• BIST 9708.23
  • Altın 2490.431
  • Dolar 32.5901
  • Euro 34.8531
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Ulaşım zamlarını protesto eden grup, akbil basmadan turnikeden atladı

Ulaşım zamlarını protesto eden grup, akbil basmadan turnikeden atladı
İstanbul'da ulaşım zamlarını protesto eden ÖDP'li grup, eylem sonrasında gişelerden akbil basmadan geçti.

İstanbul'da ulaşım zamlarını protesto eden ÖDP'li grup, eylem sonrasında gişelerden akbil basmadan geçti. Turnikelerin üzerinden atlayan eylemciler, "Akbil basma turnikeden atla" sloganı attı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin kararıyla İETT, Otobüs A.Ş., Özel Halk Otobüsleri, raylı sistem ve deniz ulaşım sistemlerinde ücretlerin artırılması Özgürlük ve Demokrasi Partisi üyesi bir grup tarafından protesto edildi. Mecidiyeköy metrobüs durağı girişinde toplanan grup, "ses çıkarma" eylemi yaptı. Durak girişinde pankart açan ÖDP'liler daha sonra ıslık ve alkış ile protesto yaptı. Yapılan basın açıklamasının ardından turnikelere yönelen eylemciler, "Akbil basma turnikeden atla" diye tempo tuttu. Turnikelerin üzerinden atlayan ÖDP'lilere herhangi bir müdahalede bulunulmadı. Eylemciler metrobüse binmek için gelen vatandaşlara da akbil basmamaları tavsiyesinde bulundu.

Yapılan basın açıklamasında, "14 milyon kişinin yaşadığı İstanbul'da ulaşım ücretlerine, İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi kararıyla zam yapıldı. 31 Ocak itibariyle uygulanmaya başlanan zamlı tarife İETT, Özel Hak Otobüsleri, Raylı Sistem ve Şehir Hatları Vapurları'nı kapsamaktadır. Ayrıca taksimetre ve minibüs ücretlerine de uygulanacak zam yolda. Kalabalık niteliksiz pahalı bir toplu taşıma anlayışı ile İBB tarafından ulaşım her gün İstanbullulara bir çile haline gelmiştir. Tüm dünyadaki petrol fiyatlarında ciddi düşüş tartışılırken AKP iktidarı döneminde bizim payımıza düşen ulaşım zamları olmakta."

Metrobüste geçerli olan kademeli ücret tarifesi de yeni tarifeye göre ayarlandı. Bir, iki, üç, beş, on geçişlik kartlar ile jeton ücretleri aynı fiyatta kaldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) kararıyla İETT, Otobüs A.Ş ve Özel Halk Otobüsleri ile raylı ve deniz ulaşım sistemlerinde uygulanacak ücret tarifesi yeniden düzenlendi. 31.01.2016 Pazar gününden itibaren geçerli olacak yeni tarifeye göre tam bilet 2,30 TL, öğrenci 1,15 TL, indirimli 1,65 TL oldu. Tam aylık mavi kart 185 TL, indirimli öğrenci aylık mavi kart 80 TL, olarak belirlendi.

Ulaşım zamlarını protesto eden grup, akbil basmadan turnikeden atladı

Ulaşım zamlarını protesto eden grup, akbil basmadan turnikeden atladı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim