• BIST 9090.91
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Ulaşım Master Planı Tamamlandı

Ulaşım Master Planı Tamamlandı
Büyükşehir Belediyesi, Kayseri'nin geleceğine yönelik Ulaşım Master Planı'nı tamamladı.

Büyükşehir Belediyesi, Kayseri'nin geleceğine yönelik Ulaşım Master Planı'nı tamamladı. Ulaştırma, Denicilik ve Haberleşme Bakanlığı'ndan gelen bir heyet Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ile birlikte master planı ve bu planda yer alan yeni raylı sistem hattının yapılacağı alanı yerinde incelediler.

Büyükşehir Belediyesi, Ulaşım Master Planı olarak da adlandırılan Kentiçi ve Yakın Çevre Ulaşım Ana Planı'nı tamamlayarak onay için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Genel Müdürlüğü'ne gönderdi. Ulaşım Ana Planı'nda mevcut 34 km'lik raylı sistem hattına ilave olarak 7 km'lik Belsin-Anafartalar ile Yüksek Hızlı Tren (YHT) Garı Tramvay Hattı ve 19 km'lik Yüksek Hızlı Tren Garı ile Talas-Mevlana Raylı Sistem Hattı da öngörülüyor.

Master planın onayı için Kayseri'ye gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Raylı Sistemler Şube Müdürü Hülya Akboyraz başkanlığındaki heyet Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ile birlikte tramvay hattının yapılacağı Bölge Hastanesi önünde incelemelerde bulundular.

"ÖNEMLİ OLAN İHTİYAÇLARI GÖRÜP, PLANLAMAYI YAPMAK"

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Ulaşım Master Planı'nın tamamlandığını belirterek, "Bakanlıktan yetkili arkadaşlarımız master planı arazi üzerinde incelemeye aldılar. Önemli olan ihtiyaçları önceden görüp ona öre planlama yapmak. İnceleme yaptığımız alandaki Bekir Yıldız Bulvarı'nı yaparken Bölge Hastanesi açılmadan önce ulaşımla ilgili problemleri çözelim diye düşündük. İnşallah Ulaştırma Bakanlığımızın yapacağı raylı sistem hattı ile birlikte raylı sistem ve lastik tekerlekli araçlarla ulaşım problemi çözülmüş olacak" dedi.

Ulaşım Ana planının onaylanmasından sonra Bölge Hastanesi'nden geçecek olan Belsin-Terminal-Bölge Hastanesi-Nuh Naci Yazgan Üniversitesi-YHT Garı tramvay hattı Ulaştırma Bakanlığı ile Büyükşehir Belediyesi'nce yapılacak. Ayrıca uygulama projeleri tamamlanmak üzere olan Talas-Anayurt ile Aşık Veysel Bulvarı Raylı Sistem Hattı'nın ihalesi de yapılarak yapımına kısa süre içinde Büyükşehir Belediyesi'nce başlanacak.

Ulaşım Master Planı Tamamlandı

Ulaşım Master Planı Tamamlandı

Ulaşım Master Planı Tamamlandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim