• BIST 9111.31
  • Altın 2323.888
  • Dolar 32.3797
  • Euro 35.0176
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

Ukub Başkanı Özoğul Güven Tazeledi

Ukub Başkanı Özoğul Güven Tazeledi
Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği (UKUB) Başkanlığı'na yeniden seçilen Şamil Özoğul, sektörün en büyük sıkıntısının vasıflı teknik eleman bulamamak...

Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği (UKUB) Başkanlığı'na yeniden seçilen Şamil Özoğul, sektörün en büyük sıkıntısının vasıflı teknik eleman bulamamak olduğunu söyledi.

Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği'nin (UKUB) 15. olağan genel kurulunda Şamil Özoğul güven tazeledi. UKUB'un Beşevler Sanayi Sitesi'ndeki merkezinde hafta sonu yapılan genel kurulda, Başkan Şamil Özoğul, kalıpçılık sektörüyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. UKUB'un en önemli projelerinden biri olan Kalıp İhtisas OSB'nin (Kalıpçılar Vadisi) Yalova'da faaliyete geçirilmesi yönünde önemli aşamalar kat edildiğini belirten Şamil Özoğul, sektörün yaşadığı en önemli sorunların başında nitelikli teknik elaman sıkıntısı olduğuna dikkat çekti. Özoğul, bu nedenle UKUB'un projelerinin odağında eğitimin yer aldığını belirterek, "Sektörümüzün nitelikli eleman sorununa çözüm bulmak amacıyla çalışmalarımız artarak devam edecek. UKUB bünyesinde kurduğumuz Kalıpçılık Eğitim Merkezi ile (UKEM) sektörümüze vasıflı yönelik personel yetiştiriyoruz. Kalıpçılar Vadisi'nde de Kalıpçılık Meslek Lisesi yapacağız" dedi.

Şamil Özoğul, kalıpçılık sektöründeki gelişmeleri ana ve yan sanayi temsilcileriyle paylaşmak için her yıl Kalıpçılık Semineri düzenlediklerini, Kalıp Avrasya Fuarı'na kurumsal destek verdiklerini ve her fırsatta sektörün sorunlarına dikkat çektiklerini anlattı.

Şamil Özoğul başkanlığındaki liste yeniden işbaşına getirildi. Seçim sonucunda, Levent Ganiyusufoğlu, Ayhan Demirkol, Ahmet Koç, Ahmet Kuru, Cüneyt Özumar ve Elif Özge Öztürk, Yönetim Kurulu üyesi oldular.

Seçimlerin ardından teşekkür konuşması yapan Şamil Özoğul, yedek yönetim kuruluna genç bir kadroyu dâhil ettiklerini söyledi. Yedek Yönetim Kurulu üyelerinin, kendileriyle birlikte asil üye gibi çalışacaklarını söyleyen Özoğul, "Bize olan güven ve desteğiniz için teşekkür ederim. Geriye baktığımızda sektörümüz için çok önemli işler yapıldığını görüyoruz. Bunları birlikte başardık. Devam eden Kalıpçılar Vadisi Projemiz dışında tüm vaatlerimizi tamamladık. Yeni dönemde, Kalıpçılar Vadisi de bitecek. Bu dönemin sonunda yeniden göreve talip olmayı düşünmüyoruz. Maksadımız görevi genç arkadaşlarımıza bırakmaktır" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim