• BIST 9079.97
  • Altın 2324.229
  • Dolar 32.3599
  • Euro 34.9268
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Ukrayna’da yeni kabine belli oldu

Ukrayna’da yeni kabine belli oldu
Ukrayna'da koalisyon partilerinin başbakan adayı olarak uzlaştığı Vladimir Groysman'ın yeni kabinesinde görev alacak bakanlar belli oldu.

Ukrayna'da koalisyon partilerinin başbakan adayı olarak uzlaştığı Vladimir Groysman'ın yeni kabinesinde görev alacak bakanlar belli oldu. Eski kabineden altı bakan makamlarını korudu.

Yarın güven oylamasının yapılacağı yeni kabine şu isimlerden uluştu;

"Başbakan Birinci Yardımcısı Stepan Kubiv, Sosyal Sorunlardan Sorumlu Başbakan Yardımcısı Pavel Rozenko, Avrupa ile Entegrasyondan Sorumlu Başbakan Yardımcısı İvanna Klimpuş-Tsintsadze, Terörle Mücadele ve İşgal Edilen Topraklardan Sorumlu Başbakan Yardımcısı Vladimir Kistion, Reformlardan Sorumlu Başbakan Yardımcısı Dmitriy Şimkiv, İnsani İşlerden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Vyaçeslav Kirilenko, Kültür Bakanı Yevgeniy Nişuk, Finans Bakanı Aleksandr Danilük, Sosyal Politikalar Bakanı Andrey Reva, Ekoloji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ostap Semerak, Eğitim ve Bilim Bakanı Liliya Grineviç, Tarım Bakanı Taras Kutovoy, İmar ve İskan Bakanı Vladimir Omelyan, Bölgeler Bakanı Gennadiy Zubko, Devlet Bakanı Aleksandr Sayenko, İçişleri Bakanı Arsen Avakov, Adalet Bakanı Pavel Petrenko, Savunma Bakanı Stepan Poltorak, Dışişleri Bakanı Pavel Klimkin, Enformasyon Politikaları Bakanı Yuriy Stetsya, Gençlik ve Spor Bakanı Yuriy Jdanov."

Öte yandan, koalisyon partileri kabinede, enerji ile sağlığa nezaret edecek isimler üzerinde görüşmelerini sürdürüyor. Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko'nun şubat ayında, Başbakan Arseniy Yatsenük'ün istifasını istemişti. Uzun bir hükümet krizi akabinde Yatsenük, 10 Nisan Pazar günü yaptığı ulusa seslenişte istifa ettiğini açıklamış ve 11 Nisan Pazartesi günü istifa dilekçesini parlamentoya sunmuştu. Yatsenük'ün istifası akabinde yeni bir koalisyon hükümeti kurmak için çalışmalar başlamıştı.Cihan

Ukrayna’da yeni kabine belli oldu

Ukrayna’da yeni kabine belli oldu

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim