• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

Ukrayna'da rüşveti 3G hızında bitirecek

Ukrayna'da rüşveti 3G hızında bitirecek
Ukrayna'da Life :) markasıyla faaliyet gösteren Turkcell, 3G şebekesini hizmete açan ilk operatör oldu.

Ukrayna'da yapılan 3G ihalesinde, yatırıma ve üstün müşteri deneyimi sağlamaya en uygun frekans bandının içeren Lot 1'i almaya hak kazanan Turkcell Life :)) ülkede 3G hizmetini başlatan ilk operatör oldu. 23 Şubat'ta gerçekleşen ihalede Norveçli Telenor, Rus Alfa ortaklı Kyiv Star ve Rus MTS şirketini 118.4 milyon dolarlık en yüksek teklifle geride bırakan Life, 3G hizmetini, Ukrayna'da devlet yetkililerinin katılımıyla önceki gün resmen başlattı. Ukrayna'da büyük heyecan uyandıran 3G, Acil Durumlar Bakanı ve yardımcısının bile rüşvet suçuyla kabine toplantısında tutuklandığı ülkede, yolsuzlukla mücadelede devletin en büyük kozu olacak.
3G'yi çok kısa bir zamanda hizmete sunduklarını belirten Turkcell Yönettim Kurulu Başkanı Ahmet Akça bu yatırımla iki ülke arasındaki ilişkilere katkı yapmaktan dolayı gururlu olduklarını dile getirdi. Ukrayna'nın bağımsızlığını kazandığında tanıyan tek ülkenin Türkiye olduğuna işaret eden Akça, 2011 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kiev'i ziyaret ettiğini hatırlattı. Bu toplantılarda Erdoğan ve Ukrayna Devlet Başkanı Preşenko'nun iki ülke arasındaki ticaret hacminin 6 milyar dolardan 10 milyar dolara çıkarma hedefi koyduğunu hatırlatan Akça şöyle konuştu: “Birkaç ay önce ülkelerimizin liderlerinin himayesinde Ukrayna'ya inancımızı gösteren 3G lisansı yatırımımızı, sembolik bir çek takdimiyle tarihe not düşmüştük. Bugün bu tarihi anı, hep beraber tamamına erdirmenin mutluluğu içerisindeyiz. 3G ile Ukrayna'da yaşayanların hayatını değiştirmekle kalmıyor, ülkelerimiz arasındaki mesafeyi de kısaltıyoruz. 6 milyar dolarlık ticaret hacmini daha üst seviyelere taşıyoruz. Bu yatırımla iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin yeni bir boyut kazandı.”
1.5 MİLYAR DOLAR YATIRIM
Bugüne gelmek için çok çalıştıklarını anlatan Turkcell CEO'su Kaan Terzioğlu da Ukrayna'ya 1.5 milyar dolar yatırım yaptıklarını söyledi. Terzioğlu, “Ukrayna'da 3G Plus'ı başlatıyoruz. Çünkü 10 yıl önce biz genişbant interneti Türkiye'de başlatırken hız 2 mpbs'di. Her yıl yeni rekorları kuruyorduk, geçen yıl dünya rekoru kırdık ve 65 mqbs oldu. Ukrayna kaldığımız yerden devam edecek ve umarım bu rekoru tekrar kıracağız” diye konuştu. Ukrayna Ekonomik Kalkınma ve Ticaret Bakanı Aivaras Abramovicius life:)'ın sunacağı 3G hizmetinin 4G'ye yakın olduğuna dikkat çekerken, Ukrayna Devlet Başkanlığı Temsilcisi Dmytro Shymkiv ise 3G hizmeti ile ülkede rüşvetin önüne geçebileceklerini dile getirdi. Shymkiv, “Ukrayna'da rüşvet gibi büyük bir problem var. Eğer işlerimizi elektronik ortama taşırsak, böyle bir problemi ortadan kaldırabiliriz. Bu elektronik servisleri kullanmak için elimizden geleni yapıyoruz. Biz bir ihale yaptık ve Life :) şirkete çok müteşekkirim. Lider pozisyondaydınız. Bütün bunlar ekonomiyi teşvik ediyor, yeni teknolojilerin kullanılmasını da etkiliyor. Umarım tüm Ukrayna'yı, kısa sürede kapsarsınız” dedi.


ÜÇ TAŞIYICI TEKNOLOJİSİNE SAHİP
3G'yi 3.5 ay gibi kısa bir sürede devreye sokan Life :), Ukraynalı müşterilerine 63,3 mpbs'a kadar hıza imkân veren “üç taşıyıcı” teknolojisiyle hizmet verecek. Turkcell'in yüzde 55 hissesine sahip olduğu life:) 14 milyona yakın abonesiyle Ukrayna'nın en genç ve en dinamik operatörü. Nüfusun yüzde 98,6'sına ulaşan yüksek kapsaması ile dikkat çeken life:)  her yıl abonesini düzenli olarak 1 milyon artırıyor. Ayrıca yüzde 36 akıllı telefon penetrasyonu ve yüzde 40 3G'li cihaz penetrasyonu ile  life:) bu alanda Ukrayna'nın lider operatörü.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim