• BIST 9055.34
  • Altın 2295.671
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.1342
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Ukrayna zirvesi aralıksız sürüyor

Ukrayna zirvesi aralıksız sürüyor
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Almanya Başbakanı Angela Merkel, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko ve Fransa Cumhurbaşkanı François Minsk'te başladıkları toplantı 15 saattir ara verilmeden devam ediyor.

Minsk'teki Bağımsızlık Sarayı'nda dün akşam yerel saatle 20.00'de toplanan liderler iki saat görüştükten sonra toplu fotoğraf için basın mensuplarının karşısına geçti.
 
Toplu fotoğrafın ardından tekrar kapalı kapılar ardında görüşmeye geçen liderler, gece boyunca sadece kişisel ihtiyaçlar için kısa süreler için salondan çıktı. Görüşmelerin seyriyle ilgili basına henüz bilgi aktarılmadı. Yalnızca Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, yaptığı kısa değerlendirmede, "Her şey süper gidiyor" dedi.
Kulislerden edinilen bilgiye göre, liderlerin krizin barışçıl ve siyasi yollardan çözümüne yönelik bir mutabakat metni üzerinde görüştüğü, yaklaşık 10 maddelik olması beklenen mutabakat metninin görüşmenin ardından imzalanacağı ifade ediliyor.
 
Aynı zamanda dün liderlerin zirvesiyle Minsk'te başka bir yerde eşzamanlı başlayan AGİT, Rusya, Ukrayna ve ayrılıkçıların oluşturduğu Ukrayna temas grubu toplantıları da sürüyor. Bu grubun da liderlerin üzerinde konuştuğu metin üzerinde çalıştığı belirtiliyor.
 

İPLER AZ DAHA KOPUYORDU
 

Ukrayna krizinin top yekün savaşa dönüşmesini önlemek için Minsk’te düzenlenen dörtlü zirvede ipler az daha Putin ile Poroşenko arasında yaşanan tartışma yüzünden kopma tehlikesi atlattı.

Merkel, Hollande, Putin ve Poroşenko’nun bulunduğu salonda görüşmeler ikinci saatini doldurduğu sırada Putin ile Poroşenko’nun kenara çekilerek aralarında hararetli bir tartışma başlattıkları gözlendi.
 
Birkaç dakika devam eden bu tartışmadan sonra Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko beraberindeki heyetle salonu terk etti. Dörtlü zirve tam suya düştü fısıltıları yayılmaya başladığı sırada ortada 10 dakika kadar görünmeyen Poroşenko geri dönerek geride kalan üç lidere katıldı. (Hürriyet)

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim