• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C

Ukrayna Ekonomi Bakanı Abromavicius istifa etti

Ukrayna Ekonomi Bakanı Abromavicius istifa etti
Ukrayna Ekonomik Kalkınma ve Ticaret Bakanı Aivaras Abromavicius, yolsuzlukla mücadele ve mali reformlar sırasında karşılaştığı baskılar nedeniyle istifasını...

Ukrayna Ekonomik Kalkınma ve Ticaret Bakanı Aivaras Abromavicius, yolsuzlukla mücadele ve mali reformlar sırasında karşılaştığı baskılar nedeniyle istifasını sundu.

Kendisi ve ekibinin eski sistemin ve yolsuzluk yapan kişilerin kuklası olmayacağını ifade eden Aivaras Abromavicius'un istifasına ilişkin yaptığı açıklama metni bakanlığın resmi sitesinden de yayınladı.

İstifasıyla bir anda ülke gündemini değiştiren Abromavicius, Ukrayna Parlamentosu'ndan yarın yapılacak oturumda istifasına ilişkin yasa tasarının oylanmasını istedi.

Koalisyon hükümetinden bulunan, Halk Cephesi Partisi vekilleri ise bakanın istifasının yapılacağı oylamada istifasını kabullenmedikleri için karşı oy kullanacaklarını açıkladı.

Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenük ise kabinedeki bütün bakanların bu türden baskılar altında çalıştığını belirtti.

Ukrayna basını, Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko'nun istifasını sunan Abromavicius ile bir araya geldiğini ve görüşmenin devam ettiğini yazdı.

BATILI ELÇİLER ABROMAVİCİUS İSTİFASINA TEPKİ GÖSTERDİ

Ukrayna'da bulunan dokuz batı devletinin elçisi, Bakan Abromavicius'un istifası üzerine ortak bir bildiri yayınlayarak üzüntülerini dile getirdi.

Fransa, Kanada, Almanya, İtalya, Litvanya, İsveç, İsviçre, İngiltere ve ABD elçilerinin tarafından yayınlanan bildiride, Abromavicius ve profesyonel ekibi sayesinde; ekonomik reformların uygulanmasında, IMF programının gerekleri, Ukrayna ekonomisindeki kronik yolsuzluk ortadan kaldırılması ve istikrarın sağlanması alanında önemli ilerlemeler elde edildiği belirtildi.

Batı ülkelerinin büyükelçileri, Ukraynalı yetkililerden; küçük farklılıkları, çıkara dayanan bencilce yaklaşımların bir kenara bırakmalarını istedi.

Aslen Litvanya vatandaşı olan Abromavicius, 2014 yılı Aralık ayında Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko'nun imzaladığı kararnameyle, Ukrayna vatandaşlığına alınmış daha sonra Ukrayna Ekonomik Kalkınma ve Ticaret Bakanı görevine getirilmişti.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim