• BIST 9524.59
  • Altın 2524.96
  • Dolar 32.5773
  • Euro 34.6226
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 15 °C

Ukrayna ateşkes ilan etti

Ukrayna ateşkes ilan etti
Ukrayna yönetimi Rus yanlılarının silah bırakması için tek taraflı ateşkes ilan etti.

RUS DIŞİŞLERİ BAKANINDAN ATEŞKES AÇIKLAMASI

Resmi temaslarda bulunmak üzere Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye gelen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Azeri mevkidaşı Elmar Memmedyarov’la görüştü. Lavrov, “Ateşkes iki taraflı olmalı. Ancak bir yandan ateşkes konuşuyorlar, bir yandan da şiddet devam ediyor. Ateşi durdurmak gerekir" dedi.

İkili görüşme, ardından heyetler arası gerçekleştirilen görüşmede bölgesel güvenlik, çeşitli sahalarda mevcut işbirliğinin geliştirilmesi konuları ele alındı. Görüşmede ana madde olarak Karabağ sorunu ve Ukrayna krizi üzerinde duruldu. Görüşmelerin ardından basın toplantısı düzenleyen bakanlar, müzakere edilen konuların detaylarını anlattı.

Azerbaycan Dış İşler Bakanı Elmar Memmedyarov, iki ülke ilişkilerinin komşuluk siyasetine ve çeşitli alanlarda işbirliğine dayandığını belirtti. Memmedyarov, yakın zamanlarda Fransa Cumhurbaşkanı Holland’ın teklifiyle Azerbaycan ve Ermenistan Cumhurbaşkanlarının Paris`te görüşünün gerçekleştirileceğini bildirdi. Memmedyarov ayrıca, “Azerbaycan ve Rusya arasında ilişkiler stratejik niteliktedir. Ekonomik ilişkilerimiz hızla inkişaf ediyor” ifadelerini kullandı. Memmedyarov açıklamada, görüşmede işbirliğinin daha da geliştirilmesinin yollarını tartıştıkları söyledi. Dağlık Karabağ sorununun çözümü de müzakere edildiğini söyleyen Memmedyarov, ”Ülkeler arasında parlamento diplomasisi da mühimdir, Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Oktay Esedov Rusya’da ziyarette bulundu ve Rusya parlamenterleri yakında Azerbaycan’ı ziyaret edecekler” dedi. Ortadoğu ve Ukrayna’da yaşananların da ele alındığını belirten Memmedyarov, Lavrov’un Ukrayna ile ilgili Rusya’nın tutumunu bildirdiğini söyledi.

KONUK BAKAN

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise, iki ülke arasında işbirliğinin iki taraflı ve çok yönlü formatta geliştiğini söyledi. Lavrov, bölgede durumun normalleştirilmesi için iki taraflı ateşkesin ilan edilmesinin gerektiğini söyledi. Lavrov ayrıca, “Ateşkes iki taraflı olmalı. Ancak bir yandan ateşkes konuşuyorlar, bir yandan da şiddet devam ediyor. Ateşi durdurmak gerekir. Ukrayna yönetimine karşı çıkan gönüllüler, doğu Ukrayna temsilcileri ile görüşmeler yapılmasını bekliyoruz” dedi. Lavrov bu ay içerisinde resmi düzeylerde yetkililerin de Azerbaycan’ı ziyaret edeceğini kaydetti. Ermenistan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanlarının Viyana’da görüştüğünü de hatırlatan Lavrov, pratik adımların atılması konusunda ne kadar çabuk anlaşmaya gelinirse, hem Azerbaycan ve Ermenistan, hem de bölge için çok iyi olur. Lavrov Ortadoğu’daki terör olaylarınızdan dolayı endişesini dile getirerek, ”Bu olaylar hem Rusya, hem Azerbaycan, hem de Avrupa için tehlikelidir” diye konuştu

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Azerbaycan temasları kapsamında Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’le de görüşecek.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim