• BIST 9524.59
  • Altın 2500.666
  • Dolar 32.5483
  • Euro 34.667
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

UKOME Ocak ayı toplantısı yapıldı

UKOME Ocak ayı toplantısı yapıldı
Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Ocak ayı toplantısında ulaşımla ilgili önemli kararlar alındı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Ocak ayı toplantısında ulaşımla ilgili önemli kararlar alındı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Ocak ayı toplantısı yapıldı. Toplantıda, Doğu Garajı ile yeni İlçe ve Köy Terminalini kullanacak olan toplu taşıma araçlarının garajlara giriş güzergahları belirlenirken, ceza puanını dolduran araçların plakalarının iptal edilmesi, feribot ücret tarifesinin yeniden belirlenmesi, Kale İlçesine üst geçit yapılması gibi önemli kararlar alındı.

Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Sarılar başkanlığında yapılan UKOME toplantısında, toplam 22 madde görüşüldü. Gündem maddelerinin çoğunluğu görüşülerek karara bağlanırken, bazı maddeler alt komisyona havale edildi, bazı maddeler de yasal prosedürlerin tamamlanması için beklemeye alındı.

Kasis kriterleri yeniden belirlendi

Hız sınırlarına uyularak, güvenli bir trafik akışı sağlanması amacıyla bazı yerlere yerleştirilen kasis kriterleri alınan kararla yeniden belirlendi. Yeni alınan kararla; trafik ışığı olan, eğimi fazla olan, uzunluğu 50 metreden az olan, tek yön olan yerlerle, güvenli geçiş alanlarına, ana arter, çevre yolu ve sirkülasyonu fazla olan yollara kasis konulmamasının yanı sıra, bu kriterler dışında bulunan kasislerin sökülmesi kararlaştırıldı.

Çevre yolu üzerine U dönüş cepleri

Özellikle akşam saatlerinde trafik sıkışıklığına neden olan çevre yolu üzerinde, başta İstasyon kavşağı olmak üzere bazı kavşaklara U dönüş cebi ile ana yoldan tali yola katılım cebi oluşturulması da kararlaştırıldı.

Doğu Garajı ile yeni İlçe ve Köy Terminali araç güzergahları

Ulaşım Koordinasyon Merkezi toplantısında, önümüzdeki günlerde hizmete girecek olan yeni İlçe ve Köy Terminali ile Doğu Garajını kullanan toplu ulaşım araçları için yeni güzergahlar belirlendi. Yeni belirlenen güzergaha göre, doğu garajını kullanan toplu taşım araçları, garaja girişlerde Battalgazi Kavşağından itibaren belirlenen güzergahı, çıkışta ise Akpınar Kavşağından U dönüşü yola devam güzergahı belirlenirken, İlçe ve Köy Terminalini kullanacak olan toplu taşım araçları ise girişte, sanayi alt geçidinden geçerek, Emeksiz kavşağından U dönüşü ile belirlenen güzergahtan garaja giriş yapacaklar.

Kale'ye üst geçit

UKOME toplantısında, okul bölgesine üst geçit yapılması kararlaştırıldı. Kale İlçesinde özellikle İzollu İlkokulu ile Ortaokulu öğrencilerinin karşıdan karşı geçişleri sırasında güvenli geçiş yapılması amacıyla okul önüne, yan yol ile üst geçit yapılması kararlaştırıldı.

Tabiat Parkında fayton gezisi

Toplantıda ayrıca fayton araçlarıyla yapılan yolcu taşımacılığında çalışma şekil ve şartları belirlenirken, Turgut Özal Tabiat Parkında fayton işletilmesi de kabul edildi.

Ceza puanını dolduran araçların plakaları iptal edilecek

Ulaşım Koordinasyon Merkezi toplantısında kurallara uymayan araçlarla ilgili de önemli bir karar alındı. J Plaka ile Taşıma Yönetmeliği gereği ceza puanını dolduran araçların plakalarının iptal edilmesi kararlaştırıldı.

Toplantıda ayrıca Yazıhan'da demir yolu hattına yaya alt geçidi yapılması da kararlaştırılırken, bireysel başvurular da görüşülerek karara bağlandı. Bazı maddeler ise alt komisyona veya yasal prosedürlerden dolayı beklemeye bırakıldı.

UKOME toplantısında alınan kararlar Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın onayı ile kesinlik kazanacak.

UKOME Ocak ayı toplantısı yapıldı

UKOME Ocak ayı toplantısı yapıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim