• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 16 °C

Uhut Cami’sinin Temeli Atıldı

Uhut Cami’sinin Temeli Atıldı
Antalya'nın Kepez ilçesi'ne Hüsnü Karakaş Mahallesi'nde bulunduğu yerin üzerinden yol geçeceği için yıkılmak zorunda olan Uhut Camisi'ne yeni yerinde...

Antalya'nın Kepez ilçesi'ne Hüsnü Karakaş Mahallesi'nde bulunduğu yerin üzerinden yol geçeceği için yıkılmak zorunda olan Uhut Camisi'ne yeni yerinde temeli atıldı.

Antalya'nın örnek camilerinden birisi olması planlanan Uhut Cami için, 2 bin metrekare alan ayrıldı. Aynı anda bin 500 kişilik cemaatin ibadet edebileceği camide engelli ve yaşlılar için asansör, engelli aracı rampası, kütüphane, konferans salonu ve Kur'an kursu yeri olacak. Temelinin 750 metrekare üzerine oturtulacağı 3 katlı cami, 4 minareli olacak.

TÖRENİ CAMİ İMAMI SUNDU

Açılış öncesi, Osman Küçükaydın Kur'an okudu. Kepez Kaymakamı Hamdullah Suphi Özgödek, Kepez Belediyesi Başkanı Tütüncü, İl Müftü Yardımcısı İbrahim Keser, İlçe Müftü Yardımcısı Fatih Tunç'un katıldığı temel atma töreni'ni aynı zamanda şu andaki Uhut Caminin imamı olan Uhut Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği üyesi Hüseyin Erdem sundu.

İMAR SORUNLARINI ÇÖZDÜK

Caminin durumuyla ilgili bilgi veren Başkan Hakan Tütüncü, "Her nasılsa yolun üzerine yapılmış küçük bir camiydi. Şimdi inşallah imar yollarını açınca, en yakın bir yere taşınma ihtiyacı doğdu. Burada bir arazi hazırlamak ve bu arazinin de çeşitli imar ile parsel sorunlarını ortadan kaldırılmasıyla bu noktaya gelindi" diye konuştu.

BURASI ARTIK CAZİBE NOKTASI

Uhut Camisinin bugünkü durumunu görünce, aynı zamanda Kepez'in nereden nereye geldiğini de gördüğünü dile getiren Tütüncü, "Bundan 7- 8 yıl önce, buralar acaba gitsek mi, gitmesek mi denen bir uzak bölgeydi. Şimdi çok güzel yatırımlarla, bu bölgemiz Yeşilırmak Caddesi'nin hemen doğu kısmında kalan mahallelerimizin neredeyse tamamı, Kepez'in yeni merkezi haline geldi. Ne kadar önemli bir değişime imza attığımızı görüyoruz" dedi.

CAMİLERİMİZİ TEMİZLİYORUZ

Camileri bina olarak yapılabileceğini, ama mabetlerin her an ibadete hazır halde tutmanın da çok önemli bir vazife olduğunu belirten Tütüncü, "Göreve geldiğimizde camilerin temizliğiyle ilgili problemler vardı. Mabetlerimizi şimdi yaklaşık 50 kişilik ekibimizle sabahtan akşama temizliyoruz. Bu hizmetin bir hayrı daha oldu. Bizden sonra diğer belediyeler de bu çalışmalara başlamış oldular. Rekabet aynı zamanda kaliteyi yükseltir, ama fiyatları da düşürürmüş. Kamu hizmetinde de böyle. Bu şekilde kazanan her zaman halk oluyor, millet oluyor."

ÇELEBİ MEHMED CAMİ'Nİ HATIRLATTI

Kepez Belediyesi olarak Çelebi Sultan Mehmed Camii'ni yaptıklarını da burada hatırlatan Tütüncü, Yeni Mahalle'deki camide 24 saat Kur'an okunacağını söyledi. Halkın anlayabileceği nitelikle sohbetlerin yapılacağı, özel bir program camisi inşa ettiklerini belirten Tütüncü, bunların çok önemli gelişmeler olduğunu söyledi.

Uhut Cami’sinin Temeli Atıldı

Uhut Cami’sinin Temeli Atıldı

Uhut Cami’sinin Temeli Atıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim