• BIST 8983.9
  • Altın 2282.65
  • Dolar 32.2607
  • Euro 35.0338
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

Ühb 18. Genel Kurul Toplantısı Sona Erdi

Ühb 18. Genel Kurul Toplantısı Sona Erdi
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) ev sahipliğinde 26-27 Şubat 2016 tarihlerinde düzenlenen "Üniversite Hastaneleri Birliği (ÜHB) 18. Genel Kurul...

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) ev sahipliğinde 26-27 Şubat 2016 tarihlerinde düzenlenen "Üniversite Hastaneleri Birliği (ÜHB) 18. Genel Kurul Toplantısı", genel değerlendirme ve kapanış toplantısıyla sona erdi.

Toplantıda konuşan ÜHB Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erkan İbiş, her alanda değişimin gerekliliğine dikkat çekerken; üniversite hastanelerinin, Sağlık Bakanlığı'nın, kamunun, hizmetlerin kısacası her alanın değişeceğini belirtti. İki gün boyunca üniversite hastanelerinin mali, eğitim, araştırma ve diğer konulardaki sorunlarının ve bunlara çözüm önerilerinin ele alındığını belirten Prof. Dr. Erkan İbiş, değişim oldukça ve ÜHB'nin gelecekteki yapılanması güçlendikçe sorunların çözümü için daha güzel adımların atılabileceğini söyledi. Prof. Dr. Erkan İbiş ÜHB olarak kendi içlerinde iletişim, işbirliği ve güçlü dayanışmayı sağlayabilir ve buna YÖK, Bakanlıklar ve diğer paydaşları da ekleyebilirlerse başarılı olabileceklerini ifade etti. YÖK düzeyinde ilk kez bu kadar güçlü biçimde sahiplenildiklerinin de altını çizen Prof. Dr. Erkan İbiş, YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç ile toplantıyı başından sonuna takip eden YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Safa Kapıcıoğlu'na teşekkür etti. Sağlık Bakanlığı'nın Sağlık Bilimleri Üniversitesi kurmasını çok önemli bulduğunu da sözlerine ekleyen Prof. Dr. Erkan İbiş, ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen ile Rektör Yardımcısı ve ÜHB Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İlhami Ünlüoğlu'na da ev sahiplikleri için teşekkür ederek sözlerini tamamladı. Konuşmasının ardından Prof. Dr. Erkan İbiş, toplantıya ev sahipliği yapmaları ve sağladıkları katkılardan dolayı ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen'e teşekkür plaketi takdiminde bulundu.

ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen ise yaptığı konuşmada iki gün boyunca üniversitelerin sağlık alanındaki problemlerinin tartışıldığını belirterek bu toplantıların devam etmesi temennisini paylaşırken, sağlığın bir ülkenin en stratejik alanlarından biri olduğunu ve dolayısıyla ihmale gelmeyeceğini kaydetti. Prof. Dr. Hasan Gönen, kendilerine böyle bir toplantıya ev sahipliği yapma imkanı tanıdığı için ÜHB'ye teşekkür ederken, toplantının tüm konuşmacılarına ve katılımcılarına da ayrıca teşekkür etti.

Ühb 18. Genel Kurul Toplantısı Sona Erdi

Ühb 18. Genel Kurul Toplantısı Sona Erdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim