• BIST 9057.97
  • Altın 2293.771
  • Dolar 32.3117
  • Euro 35.128
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Uğur Okulları Kariler Merkezi Direktörü Kösegil: "Sömestrde Ödev Yok Ama Boş Zaman İyi Değerlendirilmeli"

Uğur Okulları Kariler Merkezi Direktörü Kösegil: "Sömestrde Ödev Yok Ama Boş Zaman İyi Değerlendirilmeli"
Milli Eğitim Bakanlığı'nın yarıyıl tatilinde öğrencilere ödev verilmemesi konusunda il müdürlüklerine yazı göndermesini değerlendiren Uğur Okulları...

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yarıyıl tatilinde öğrencilere ödev verilmemesi konusunda il müdürlüklerine yazı göndermesini değerlendiren Uğur Okulları Kariyer Merkezi Direktörü Nazik Kösegil, sömestr tatilinde öğrencilere ödev verilmemesinin doğru bir karar olduğunu ancak oluşacak boş zamanın doğru değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Öğrencilerin tatillerini daha verimli bir şekilde geçirmiş ve dinlenmiş olarak yeni döneme başlamaları amacıyla, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yarıyıl tatilinde öğrencilere ödev verilmemesi konusunda il müdürlüklerine gönderdiği yazının eksi ve artılarını değerlendiren Uğur Okulları Kariyer Merkezi Direktörü Nazik Kösegil, "Öğrenci açısından duruma bakıldığında 15 günlük tatilde ders verilmemesi tatilin tamamen boş geçmesi gibi anlaşılabilir. Bu noktada en büyük problem, öğrencinin tatile, bilgisayar oynarım, televizyon izlerim nasıl olsa boş zamanım çok düşüncesiyle bakması. Öğrencilerin bu dönemde, boş vaktin iyi değerlendirmesi gerektiğini öğrenmesi lazım" dedi.

BU UYGULAMA BİR İLK

Böyle bir yazının ilk kez gönderildiğini söyleyen Kösegil, "TEOG sınavından ve karnelerin alınmasından sonra velilerde ve öğrencilerde kaygılar meydana geliyor. Bu kararın alınmasında bu durumun ve karnelerin alınmasının ardından velilerin vereceği tepkilerin de etkisi oldu. Tatil boyunca velilerin, öğrenciler üzerindeki baskısını azaltmak ve öğrencinin dinlenebileceği, kendini dinleyebileceği bir tatil geçirmesini sağlamak bu kararın temel amacı" ifadelerinde bulundu.

'BU SÜREÇTE VELİLERE DÜŞEN SORUMLULUK BÜYÜK'

Sadece derse dayalı bir yaşamı olan öğrencilerin bu dersler ortadan kalktığında bir boşluğa düşeceğini belirten Kösegil, "Dolayısıyla öğrencilerin dersin yerine başka uğraşlar bulması gerekecek. Eğer bulamazsa tatil bitip okula başladığında öğrenci uyum sorunu yaşayabilir. Bir anda derslerin, okulun yoğunluğunun, erken uyanmaların gelmesi öğrenciyi zorlayacaktır" diye konuştu. Öğrencinin sömestr tatilini, ders dışındaki hayatı ile ilgili yapacak hobilerle geçirmesinin doğru olacağını dile getiren Kösegil, bu noktada velilere büyük görevler düştüğüne de dikkat çekti. "Aslında bu yazının gelmesi veliler için de değişik bir durum oldu. Çünkü öğretmen ödev vermediği zaman veliler de ödev yaptırmak durumunda kalmayacak ve hep birlikte kalan zamanı değerlendirme fırsatı bulacaklar" diyen Kösegil, çocukların, özellikle kitap okuyarak, sportif faaliyetlerde bulunarak ve mümkün olduğunca ailesi ile zaman geçirecek faydalı bir tatil geçirebileceğini söyledi.

'ÖĞRETMENLER DE YOL GÖSTERMELİ'

Öğretmenlerin de, ders çalışmadıkları zamanlarda nelerle ilgilenebilecekleri konusunda öğrencilere yardımcı olmaları gerektiğini ifade eden Kösegil, "Öğretmen bir mektup yazarak veya bir konuşma yaparak öğrencilere fikir verebilir. Örneğin kitap okumalarını önerebilir. Bilgisayarı sadece oyun için değil araştırma yapmak, yaşamla ilgili farklı bilgiler edinmek için kullanabileceklerini tavsiye edebilir. Öğretmenler bu konuda öğrencilerin yanı sıra velilere de önerilerde bulunabilir" diyerek sözlerini noktaladı.

Uğur Okulları Kariler Merkezi Direktörü Kösegil: "Sömestrde Ödev Yok Ama Boş Zaman İyi Değerlendirilmeli"

Uğur Okulları Kariler Merkezi Direktörü Kösegil: "Sömestrde Ödev Yok Ama Boş Zaman İyi Değerlendirilmeli"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim