• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 18 °C

Uğur Okulları Antalya Tanıtım Toplantısı

Uğur Okulları Antalya Tanıtım Toplantısı
Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Antalya'nın Muratpaşa ve Konyaaltı ilçelerinde anaokulundan liseye kadar hizmet verecek iki büyük kampüsü ile hizmet...

Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Antalya'nın Muratpaşa ve Konyaaltı ilçelerinde anaokulundan liseye kadar hizmet verecek iki büyük kampüsü ile hizmet verecek. Yaklaşık bin 600 öğrencinin eğitim alacağı kampüslerde ilk 3'te mezun olan öğrenciler Bahçeşehir Üniversitesi'nde tam burslu okuyacak.

Bahçeşehir Eğitim Kurumlar'ının Antalya'nın Muratpaşa ve Konyaaltı ilçelerinde gelecek eğitim öğretim yılına kazandıracağı Uğur Eğitim Kurumları'nın tanıtım toplantısı Akra Barut Otel'de gerçekleştirildi. Toplantıya, Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel, Uğur Okulları Genel Müdürü Yücel Yücel, öğretmenler, öğrenci velileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Toplantıda konuşan Enver Yücel, Türkiye genelindeki 10 kampüsten 2'sinin Antalya'da açılacağını belirterek, yaklaşık 40 milyon liralık yatırımla Akdeniz'in gözbebeği Antalya'da eğitimde öncü adımlar atmaya hazırlandıklarını söyledi.

Anaokulundan liseye kadar Antalya'da iki büyük okul kampüsü kurduklarını aktaran Yücel, Uğur Okulları'nın kökeninin Özel Uğur Dershaneleri'ne dayanan bugünde okullara dönüşen kampüsleşen bir yapıya doğru gittiklerini kaydetti.

"400 İSTİHDAM"

Yücel, önümüzdeki eğitim öğretim yılında Türkiye'de 40 kampüse dönüşecek Uğur Okulları'nın iki tanesini 15'er milyonluk yatırımla Antalya'da 1000'er kapasiteli şekilde hizmete açacaklarını aktardı.

Her iki okulda 400 kişinin istihdam edileceğini belirten Yücel, " Böyle bir yapıda, anaokulundan liseye kadar olması, dünyanın en iyi fiziki yapısının yer aldığı kampus olacak. Daha çok bizi ilgilendiren 21. yüzyıl düzeyinde eğitim öğretim hizmeti veren, becerileri en iyi öğreten, öğrencilerine kendilerinin keşfetmesini sağlayan önemli bir okul anlayışı ile açılıyoruz. Türkiye'de çok özel okul ve devlet okulu var. Özel okullar oran itibari ile yüzde 3'ler civarında olsa bile bazı bölgelerde daha fazla yer alıyor" dedi.

"KİŞİSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM"

Analiz ve sentez yetenekleri gelişmiş, bugünün problemlerinden çok geleceğin sorunlarını çözecek bireyler yetiştirmeyi hedeflediklerini ifade eden Yücel, " Öğrencilerimiz artık yabancı dil öğrenecek mi öğrenmeyecek mi sorularından arındırılmış, iletişim becerileri yüksek, teknolojiye hakim bireyler olmasını istiyoruz. Lisede mezun olurken öğrencilerin sadece Türkiye üniversiteleri değil dünya üniversiteleri öğrenci hazırlamak istiyoruz. Uğur Okulları'nda o nedenle rehberliğe büyük önem veriyoruz. Kişiselleştirilmiş bir eğitim yapmak istiyoruz. Kişiye özgü eğitim yapmak istiyoruz. Bizim için her insan, her çocuk apayrı bir dünyadır, onları keşfediyoruz, onları yönlendiriyoruz. O nedenle kişiselleştirilmiş eğitimi teknolojinin de desteğiyle kendileri hangi alanda ne yapmak istiyorsa dünyanın neresinde hangi üniversite olursa olsun burarla yerleştirmek istiyoruz" dedi.

Eğitim öğretimin artık fabrikasyon sisteminden kişiselleştirmeye doğru gittiğinin altını çizen Yücel, " Öğrenemeyen öğrencinin olmadığı anlayışla hareket ediyoruz. Eğitimle öğrenciyi değiştirmek istemiyoruz, varolan yetenekleri ortaya çıkarmak istemiyoruz. Eğitimi torna tezgahı olarak görmüyoruz. Bireyde ne özellikler varsa onu yönlendirmek istiyoruz. Öğrencinin nerde hata yaptığını buluyor ve ona göre çözüm buluyoruz. Müfredatların öğrencilere aktaran eğitim öğretim sitemi artık bitmelidir. Projeye dayalı eğitim olmalıdır"dedi.

"DÜNYADAKİ EĞİTİMİ BİLİYORUZ"

Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları'nın anaokulundan üniversiteye büyük bir aile olduklarının altını çizen Yücel, " Avrupa'nın en büyük eğitim kurumlarından biriyiz. Dünyada 12 noktada yerimiz olması nedeniyle, dünyadaki eğitim öğretim sisteminin ne seviyede olduğunu ve nereye gittiğini çok iyi biliyoruz. Kalitemizi hep arttırıyoruz" diye konuştu.

"İLK 3'E GİREN ÖĞRENCİYE TAM BURS"

Uğur Okulları'nın İstanbul dışında ilk açıldığı yerin Antalya olduğunu ifade eden Yücel, " Dershane olarak gelmiştik, ama şimdi kendimiz geliyoruz. Yatırım yapıyoruz, kendimiz işletiyoruz. O nedenle Antalya'ya birinci yıla ait olmak üzere mezunlarına 3 bir okuldan, 3'te bir okuldan 6 tane Bahçeşehir Üniversitesi bursu veriyoruz. Bu burs yaklaşık 1.5 milyon civarında oluyor. İstanbul'da bütün ihtiyaçları üniversite tarafından karşılanacak. Uğur Okulları'nın ilk mezunlarına Antalya'da bu hizmeti sunacağız.Yabancı dili çok önemsiyoruz. Yaz döneminde Almanya, ABD ve Kanada'daki dil okullarında ücret almadan dil eğitimi vereceğiz. Dil meselesini halledeceğiz" dedi.

İlkokulu bitiren öğrencinin yabancı dilini rahatlıkla konuşabileceğini vurgulayan Yücel, " Stem programını uygulayan en iyi okullardan birisi olacağız" dedi.

"TİCARİ KAYGIM YOK"

48. eğitim öğretim yılına girdiklerini aktaran Yücel, " Eğitim Türkiye'nin meselesidir. Sadece büyük kentlerde değil, Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgesi'nde kampüsleri olan bir kurumuz. Hedefimiz kaliteli eğitimi Türkiye'nin her yerine götürmektir. Her çocuk kaliteli eğitim alma hakkı vardır. Biz iddialı ve büyük bir kurumuz. Antalya'ya vereceğimiz çok şey var. Devlet okulları ile rekabet halinde olmalıyız. Ticari kaygım yok. Benim kaygım Antalya'da açtığımız bu okul hangi düzeyde olacak. ABD'deki okullar gibi olacak mıyız. Kaygım budur. Eğitim kaygımız olur" dedi.

"TEMEL LİSELELER OKULLAŞACAK"

Dershanelerin okula dönüşümünden sonra ortaya çıkan temel lise kavramının 4 yıl içinde kampüsleşmesi için süre verildiğini anlatan Yücel, " Ama biz Uğur temel liseleri olarak 2 yıl içinde kampüsleştik. İzmir'de 6 adet temel lisemiz var, önümüzdeki yıl bir tanesi bile olmayacak. Çok süratli şekilde Uğur Okulları'nın hepsi kampüsleşecek" diye konuştu.

TEMEL LİSELERİN YÜZDE 20'Sİ DÖNÜŞÜR"

Bir çok temel lisenin kampüsleşemeyeceğini kaydeden Yücel, " Öncelik öğrencidir. Bizde birinci öncelik velinin menfeatidir. Bu gibi yerlerde eğitim sağlıklı olmaz. Bu haliyle gitmesi zaten zor. Biranda kapattık yerine dönüşümlerine 4 yıl süre verdiler. Önümüzdeki dönemde temel liselerin yüzde 20'si dönüşür. Okullaşır" şeklinde konuştu.

Lansmanda konuşan Uğur Okulları Genel Müdürü Yücel Yücel de hedeflerinin Uğur Okulları'nda öğrencilerini bir dünya vatandaşı olarak yetiştirmek olduğunu aktararak sadece Türk üniversitelerine değil, bütün dünya üniversitelerine öğrenci hazırlayacaklarını söyledi. Yücel, "Okul çağında çocuğu olan her veli için okul seçimi zorlayıcı bir süreçtir. Okulun eğitim felsefesinden, fiziksel olanaklarına, akademik kadrosundan destek hizmetlerine kadar pek çok etken vardır. Uğur Okulları olarak öğrencilerimize laboratuvarlardan, anfilere, kulüp odalarından kültürel ve sportif faaliyet alanlarına kadar her türlü olanağı sunacağız" ifadelerine yer verdi.

Uğur Okulları Antalya Tanıtım Toplantısı

Uğur Okulları Antalya Tanıtım Toplantısı

Uğur Okulları Antalya Tanıtım Toplantısı

Uğur Okulları Antalya Tanıtım Toplantısı

Uğur Okulları Antalya Tanıtım Toplantısı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim