• BIST 9524.59
  • Altın 2522.494
  • Dolar 32.5613
  • Euro 34.6657
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Uğur Mumcu Parkı Hizmete Açıldı

Uğur Mumcu Parkı Hizmete Açıldı
Odunpazarı Belediyesi tarafından yaptırılan "Uğur Mumcu Parkı", yapılan törenle hizmete açıldı.

Odunpazarı Belediyesi tarafından yaptırılan "Uğur Mumcu Parkı", yapılan törenle hizmete açıldı.

Büyükdere mahallesi Buse sokakta gerçekleşen açılış törenine, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkan Vekili ve Ankara Milletvekili Levent Gök, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Uğur Mumcu'nun eşi Güldal Mumcu ve vatandaşlar karşıladı.

Etkinlik ilk olarak saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt konuşmasını yapmak üzere kürsüde yerini aldı. Başkan Kurt, her şeye inat Uğur Mumcu'yu yaşatmak istediklerini söyledi. Kurt, "Sanki 23 yıldır unutturulmaya çalışılan bir cinayetin çözümlenememesine inat bir anıt dikiyoruz. Cinayetlerin failleri bulununcaya kadar, ibret olsun diye, bütün dünyaya Türkiye'de bir hukuk cinayetinin de işlendiğini gösterebilmek için bir anıt dikiyoruz. Elbette Uğur Mumcu'yu unutturmaya çalışanlara inat bu anıtı dikiyoruz. Ne zamanki bu cinayetin failleri bulunur, hesabı sorulu o zaman bu aracı buradan kaldırırız ait olduğu yere göndeririz" dedi.

"BU ANITIN DÜNYADA EŞİ BENZERİ YOK"

Başkan Kazı Kurt'un ardından Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen konuşma yaptı. Park içerisine yapılan bu anıtın dünyada eşi ve benzeri olmadığına dikkat çeken Büyükerşen, "Odunpazarı Belediyemizin, Tepebaşı ve Büyükşehir Belediyelerinin de katkılarıyla meydana getirdiği bu parktaki anıt, dünyada eşi olmayan bir anıt. İşlenen bir cinayetin ve Uğur Mumcu'ya yapılan haince, alçakça saldırının, insanın insana yapabileceği kötülüklerin ne kadar sonsuz olduğunu somut bir şekilde ortaya koyan bir anıttır" şeklinde konuştu.

"23 YILDIR UĞUR'SUZ YILLAR YAŞIYORUZ"

Uğur Mumcunu eşi Güldal Mumcu ise aradan geçen 23 yıla rağmen katillere tam olarak ulaşamadıklarını söyledi. Güldal Mumcu, "O günden bugüne 23 yıl geçti, hukuki mücadele yaptık. Olayların aydınlatılması için yılmadan uğraştık. Bir dava açıldı. O davanın sonucunda bazı katiller yakalandı. Fakat Uğur Mumcu'yu öldürenlerin kim olduğuna dair tam net bir sonuca ulaşamadık. Onu öldüren zihniyetle bugün gazetecileri hapiste tutan zihniyet aynı zihniyettir. Onun davasını açığa çıkartmayan onunla ilgili hukuk sürecinde yaşanan birçok aksaklıklara, adaletsizliğin ortaya sergilendiği anlayışla, 23 yıldır bu anlayışla mücadele ediyoruz. Bu anlayışla bugün sergilenen hukuksuzluk aynı anlayıştır. Ne yazık ki 23 yıldır Uğursuz yıllar yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Son olarak konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkan Vekili ve Ankara Milletvekili Levent Gök de şu ifadelere yer verdi:

"Bugün burada tam 23 yıl önce Uğur Mumcu'nun, sevgili eşinin ve çocuklarının yüreğinde derin acılar bırakan bir bomba, alında bugün de görüyoruz ki, sadece Uğur Mumcu'nun sevgili ailesine değil, tüm Türkiye'de, hepimizde derin acılar bıraktı ve bırakmaya devam ediyor. O gün patlayan bomba, sadece Uğur Mumcu'nun şahsına değil, Türkiye Demokrasisi'ne bir suikastı."

Konuşmaların ardından Uğur Mumcu Park'ı yapılan törenle hizmete açıldı. Açılışın ardından Uğur Mumcu'nun patlayan aracının önünde beyaz güvercinler uçuruldu ve aracın etrafına karanfiller saçıldı. Daha sonra park içerisinde alanlar dolaşıldı.

Uğur Mumcu Parkı Hizmete Açıldı

Uğur Mumcu Parkı Hizmete Açıldı

Uğur Mumcu Parkı Hizmete Açıldı

Uğur Mumcu Parkı Hizmete Açıldı

Uğur Mumcu Parkı Hizmete Açıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim