• BIST 9463.25
  • Altın 2494.948
  • Dolar 32.5951
  • Euro 34.7855
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Uğur Mumcu Kırklareli’de Anıldı

Uğur Mumcu Kırklareli’de Anıldı
Kırklareli Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen 23. Adalet ve Demokrasi Haftası etkinlikleri kapsamında, 1993 yılında evinin önünde bombalı bir...

Kırklareli Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen 23. Adalet ve Demokrasi Haftası etkinlikleri kapsamında, 1993 yılında evinin önünde bombalı bir suikast sonucu yaşamını yitiren gazeteci ve yazar Uğur Mumcu, özel bir programla anıldı.

Uğur Mumcu'yu anma töreni 24 Ocak Pazar günü Paşa Kafe'de gerçekleştirilen programda açılış konuşmasını yapan Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Uğur Mumcu ile gençlik yıllarında Ankara'daki görüşmesini ve anılarını katılımcılarla paylaşarak, O'nun kitaplarının ve köşe yazılarının düşüncelerinin oluşmasındaki önemine dikkat çekti.

Hiçbir insanın, gazetecinin düşüncelerinden dolayı yaşamını kaybetmemesini dilediğini ifade eden Kesimoğlu, "Uğur Mumcu'nun yanı sıra demokrasi şehidi birçok yurtseveri biz geleceğe uğurladık. Hepsini yüreğimize yazdık, yüreğimize kazıdık. Geleceğe taşıyacağız, özlemle sevgimizi koruyacağız" dedi.

Kesimoğlu'nun ardından, 19, 20 ve 21. dönem milletvekili ve Meclis Başkanvekili Uluç Gürkan söz aldı. Uğur Mumcu ile beraber yedek subay olarak askerlik yapan Gürkan, o yıllarda ve sonraki dönemlerde Uğur Mumcu'nun düşüncelerinin ve ifadelerinin günümüze ışık tuttuğunu ve söylediklerinin birer birer nasıl gerçekleştiğini dile getirdi.

Ayrıca Uğur Mumcu'nun konuşmalarından ve katıldığı programlardan derlenen gerçek görüntülerin yer aldığı bir barkovizyon gösterisi de söyleşiye eşlik etti.

SUAVİ'DEN ANLAMLI VE DÜŞÜNDÜRÜCÜ KONSER

Programın ikinci bölümünde özgün Türk müziğinin sevilen sesi, Suavi sahne alarak birbirinden değerli parçaları Uğur Mumcu için seslendirdi. Repertuvarında Uğur Mumcu'ya adanmış eserleri seslendiren sanatçı, bazı eserlerin anlamlı öykülerini de seyircilerle paylaştı.

Program sonunda Kesimoğlu, Gürkan ve Suavi'ye plaket ve çiçek takdim ederek kendilerine teşekkür etti.

Uğur Mumcu Kırklareli’de Anıldı

Uğur Mumcu Kırklareli’de Anıldı

Uğur Mumcu Kırklareli’de Anıldı

Uğur Mumcu Kırklareli’de Anıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim