• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.9392
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Uğur Kurt'in hastanedeki tüm uzmanlar ameliyatta

Uğur Kurt'in hastanedeki tüm uzmanlar ameliyatta
Okmeydanı Cemevi bahçesinde nereden ateşlendiği bilinmeyen kurşunla başından vurulan Uğur Kurt, tedavi gördüğü Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşam mücadelesi veriyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu ve Hüseyin Aygün, akşam saatlerinde hastaneye gelerek, hastane yetkilileri ve Uğur Kurt'un yakınlarıyla görüştü. Milletvekilleri, hastane bahçesinde bekleyenlerle de ayaküstü sohbet etti. Tanrıkulu, yaşanan benzer olaylar sebebiyle tepki gösteren bir kadına sağduyu çağrısında bulundu. 
 
Hastane yetkilileriyle görüşmelerinin ardından Uğur Kurt'un ikinci ameliyata alındığını ve durumunun kritik olduğunu aktaran Hüseyin Aygün, "Kurşun henüz duruyor ense kökünde. Kanama yeniden başladığı için ikinci ameliyata almışlar. Durumunun çok kritik olduğunu söylüyorlar. Hastanedeki tüm uzmanlar ameliyata girmişler. Durumunun çok ağır olduğunu izlemeye aldıklarını söyledi. Sağ yanaktan girmiş. Kurşunu sağ yanağından almış, yutağını parçalamış kurşun ve ensesine saplanarak durmuş. Denk gelebileceği en kötü yerlere denk gelmiş ve ölümcül tahribat yaratmış o bölgede." açıklamasını yaptı. 

TANRIKULU: BU TABLOLARIN AĞIR SONUÇLARI OLABİLİR
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ise şunları söyledi: "Öncelikle bu tabloyu kabul etmek mümkün değil. Çok ağır bir tablo. Kutuplaşma üzerinden, şiddet üzerinden, ölüm üzerinden, kan üzerinden siyaset yapılmasını ve bunu siyasetin bir tarz getirilmesini kabul etmek mümkün değil. Biz sağduyu korumaya devam edeceğiz. Bütün personelimize ve bütün arkadaşlarımıza, dostlarımıza, canlarımıza sağduyu öneriyoruz ama herkes de bilsin bunun hukuk içerisinde hesabını soracağız kim olursa olsun. En son İçişleri Bakanı'yla görüştüm. Kendisi daha önce Diyarbakır Valisiydi, ben Diyarbakır Barosu başkanıydım. Kendisine bu tabloların ağır sonuçları olabileceğini bir kez daha ifade ettim."
 

sadsd313.jpg

TANRIKULU'NA "BU NE ZAMAN DURACAK" SİTEMİ
 
Açıklamaları sırasında Tanrıkulu'nun yanında duran bir kadın, "1 değil 5 değil yani bu ne zaman duracak" sözleriyle tepkisini dile getirdi. Tanrıkulu ise kadına, "Biraz sağduyulu olalım gençlerimiz var." karşılığını verdi. Ardından kadın ile Tanrıkulu arasında şu konuşma geçti:
- Ben artık sağduyulu olamıyorum. 1 değil 5 değil yani bu ne ya. Gencecik çocuklar yazık günah değil mi?
- Teyzeciğim gençlerimiz var.
- Gençlerimiz var ama buna bir "Dur" diyen yok. Dur diyen yok başkanım yok. Yani bu ne yani. Buna bir dur deyin yani. Siz vekilsiniz konuşmanız lazım ne bu ya. Tamam yanımızdasınız ama bugün buradasınız sonra yok oluyorsunuz o kadar gençlerimiz ölüyor yazık günah. 
- Beraber ölüyoruz. 
- Çoluğu çocuğu var analar daha ne kadar ağlayacak?
- Bu tepkimizi beraber göstereceğiz ama sağduyulu olacağız. 
- Ancak sağ duyulu ola ola kaç tane gencimiz öldü ya. 
 
Tanrıkulu ve Aygün, ardından beraberindekilerle birlikte Okmeydanı Cemevi'ne geçti.

Uğur Kurt'un cemevinde vurulma anı:

sadasdasdasd1231231.jpg

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim