• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Uğur Eğitim Kurumları Genel Müdürü Yücel’den Yeni Yarıyıl Değerlendirmesi

Uğur Eğitim Kurumları Genel Müdürü Yücel’den Yeni Yarıyıl Değerlendirmesi
İlk ve orta dereceli okulların açılmasına bir hafta kala yeni yarıyıldaki projelerinden söz eden Uğur Eğitim Kurumları Genel Müdürü Yücel Yücel,...

İlk ve orta dereceli okulların açılmasına bir hafta kala yeni yarıyıldaki projelerinden söz eden Uğur Eğitim Kurumları Genel Müdürü Yücel Yücel, yeni açacakları kampüslerden okullarında uyguladıkları STEM programına, yabancı dil konusuna verdikleri önemden öğrencilerin sosyal gelişimlerine sağladıkları katkılara kadar pek konuda değerlendirmede bulundu.

48 yıllık bir geçmişe sahip olan Uğur Eğitim Kurumları'nın, dershaneden okula dönüşüm süreci sonunda 141 tane okulu bünyesinde barındırdığı ile sözlerine başlayan Uğur Eğitim Kurumları Genel Müdürü Yücel Yücel, ikinci yarıyıl itibariyle 11 yeni kampüs açacaklarını söyledi. Kampüslerden, 4'ünün İstanbul'da, 2'sinin Antalya'da, 2'sinin İzmir'de, 2'sinin Ankara'da, 1'inin Yozgat'ta, 1'inin de Ünye'de olacağını belirten Yücel, "Hedefimiz önümüzdeki 3 yıllık süreçte kampüs sayımızı 50'ye çıkarmak" dedi. Yeni açılacak okulların istihdama sağlayacağı katkıya da değinen Yücel, "11 yeni kampüsümüzde bin kişiye istihdam alanı oluşturacağız. Bunlardan 700'ünü öğretmenler, 300'ünü de yardımcı personeller oluşturacak" diye konuştu.

ANAOKULUNDA "REGGIO EMILIA" MODELİ

Okullarında anaokulundan liseye kadar eğitim vereceklerini dile getiren Yücel Yücel, "Anaokulunda Reggio Emilia adı verilen sistemle hareket edeceğiz. İlkokulda, ortaokulda ve lisede ise akademik kur sistemi dediğimiz bir sistem belirledik" ifadelerinde bulundu.

ÖĞRENCİLERE YURT DIŞINDA ÜCRETSİZ DİL EĞİTİMİ FIRSATI

"İngilizce ve ikinci bir yabancı dil bizim için çok önemli" diyerek sözlerini sürdüren Yücel, öğrencilerine hem yabancı hem Türk öğretmenlerle İngilizce eğitimi verdiklerini söyledi. Washington D.C., Toronto ve Almanya'da kurumları olduğunu belirten Yücel, "İsteyen öğrencilerimizi yazın üçer haftalık ücretsiz kurslara yollayıp, İngilizce eğitim almalarını sağlayacağız" dedi.

STEM PROGRAMI İLE EZBERCİ DEĞİL ARAŞTIRMACI ÖĞRENCİLER YETİŞECEK

STEM eğitim programının, bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik (Science, technology, engineering, mathematics) disiplinlerinin birleşmiş hali olduğunu ifade eden Yücel, "Bu programı uygulamamızın amacı ezberleyenden çok düşünen, sorgulayan ve araştıran öğrenci tipini ortaya çıkarmak istememiz. Okullarımızda STEM laboratuvarları kuracağız. Buralarda öğrencilerimiz projeler geliştirecekler ve birbirleriyle iletişim halinde olacaklar. Eski sistemde fen, matematik veya diğer laboratuvarlarımız ayrıydı ancak bu sistemde iç içe geçmiş şekilde olacaklar. Örneğin, fen ve matematik laboratuvarındaki öğrenci birlikte bir proje üretebilecek. Bu sayede amacımız olan proje üretebilen, düşünen, sorgulayan öğrenci profilini oluşturabileceğiz" şeklinde konuştu.

SOSYAL GELİŞİM İÇİN SOSYALBEN AKADEMİ İLE ORTAKLIK

Öğrencilerin sosyal anlamda hem okullarına hem kendilerine hem de ülkeye katkılarının önemli olduğunu vurgulayan Yücel, sosyal gelişimin sağlanabilmesi için Sosyalben Akademi ile ortak bir çalışma yürüttüklerini belirtti. Beşinci sınıftan itibaren öğrenciler için başlattıkları bir portfolyo çalışması olduğunu dile getiren Yücel, "Her öğrencimiz için beşinci sınıf ile on ikinci sınıf aralığını kapsayan bir portfolyo oluşturacağız. Bunu bir sepet gibi düşünürsek öğrenci bu sepeti, akademik başarılarıyla, uluslararası hizmetleriyle ve sosyal anlamda yaptığı çalışmalarla dolduracak" ifadelerinde bulundu.

"AMACIMIZ DÜNYA ÜNİVERSİTELERİNE ÖĞRENCİ YETİŞTİRMEK'

Uğur Eğitim Kurumları olarak sadece Türkiye'deki değil dünyadaki üniversitelere de öğrenci yetiştirmek istediklerine dikkat çeken Yücel, "Yurt dışındaki üniversiteler sadece sınav başarısına veya akademik başarıya bakmıyor. Öğrencinin sosyal anlamda da kendisini ne kadar geliştirdiğine bakıyorlar. O yüzden oluşturacağımız portfolyoların içini sosyal anlamda doldurabilmemiz bizim için, öğrenci için ve yurt dışındaki üniversiteler için çok önemli" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim