• BIST 9693.46
  • Altın 2513.719
  • Dolar 32.577
  • Euro 34.7689
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 20 °C

Ufka Yolculuk Kültür Yarışmalarının Bu Yıl Dördüncüsü Yapılacak

Ufka Yolculuk Kültür Yarışmalarının Bu Yıl Dördüncüsü Yapılacak
Kayseri Pozitif Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan "Ufka Yolculuk Kültür Yarışması" ile ilgili olarak basın açıklaması...

Kayseri Pozitif Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan "Ufka Yolculuk Kültür Yarışması" ile ilgili olarak basın açıklaması yaptı.

Kulüp adına konuşan Kayseri Pozitif Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Deveci yarışmanın yüzbinlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirileceğini ve sınav sonunda kazananların ödüllendirileceğini söyledi. Türkiye genelinde Zinde Gençlik Spor İzcilik Kulübü ve Kayseri'de ise Pozitif Gençlik Spor İzcilik Kulübü olarak 3 yıldır "Ufka Yolculuk Kültür Yarışmalarının" düzenlendiğini belirten Deveci, "2013 yılında ilmihal konusunda tertip edilen birinci "Ufka Yolculuk Kültür Yarışmalarına" 87 bin kişi müracaatta bulunurken, 2014 yılındaki "Kuran-ı Kerim Meali" konulu ikincisine 174 bin 399 kişi başvurmuştu. Geçen yılki "Son Peygamberin Hayatı(S.A.V.)" konulu üçüncü yarışmaya ise 264 bin 929 kişilik başvuru ile yine kendi rekorunu tazelemişti. Bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan Hadis konulu "Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları" Türkiye'de Türkçe, dünya genelinde ise İngilizce olarak düzenlenecektir. Yarışmanın kitabı ise Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Özafşar'ın ufka yolculuk için hazırlanan "Riyazü's Salihin'den 1001 Hadis Seçkisi" isimli eserden yapılacaktır" dedi.

Yarışmanın Türkçe olarak beş farklı kategoride, İngilizce olarak da tek kategoride olmak üzere toplamda altı farklı kategoride düzenleneceğini dile getiren Deveci, "Sınav yazılı olarak sorulan toplam yüz çoktan seçmeli soru ile yarışmacıların sıralaması belirlenecektir. Yarışma sonucunda kazananlara A,B,C ve D kategorilerinde birinci olanlara Umre ve çeşitli oranlarda para verilecektir. E ve F kategorilerinde kazananlara da tablet hediye edilecektir. Yarışmayı 4. Ve 10. Arasında tamamlayanlar da tablet ile ödüllendirilecektir. Türkiye genelinde toplamda 16 adet umre ödülü verilecektir. Buna ilaveten Kayseri'de ise toplamda 48 adet çeyrek cumhuriyet altını dağıtılacaktır" şeklinde konuştu.

Ufka Yolculuk Kültür Yarışmalarının Bu Yıl Dördüncüsü Yapılacak

Ufka Yolculuk Kültür Yarışmalarının Bu Yıl Dördüncüsü Yapılacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim