• BIST 9079.97
  • Altın 2302.652
  • Dolar 32.3066
  • Euro 35.0883
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

UEFA'dan israil hakkında şok karar!

UEFA'dan israil hakkında şok karar!
UEFA Acil Durum Paneli'nde alınan karara göre, Avrupa kupalarında mücadele edecek İsrail kulüpleri, maçlarını ülke dışında oynayacak.

UEFA, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları nedeniyle bölgenin güvenli olmadığına, bu yüzden Avrupa kupalarında mücadele edecek İsrail kulüplerinin maçlarını ülke dışında oynamasına karar verdi.
UEFA'nın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, yarın yapılacak 2014-2015 sezonu UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi kura çekimi öncesinde toplanan Acil Durum Paneli, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları nedeniyle bölgedeki mevcut güvenlik koşullarının UEFA karşılaşmaları için müsait olmadığını belirterek, Avrupa kupalarında mücadele edecek İsrail kulüplerinin maçlarını, ikinci bir duyuruya kadar ülke dışında oynamasına hükmetti.
İsrail'in, yıllardır ambargo altında tuttuğu Gazze'ye 7 Temmuz'da başlattığı "Koruyucu Hat" adlı operasyonda, Birleşmiş Milletler'in Gazze'ye insani yardımların ulaşımının sağlanması talebi üzerine başlayan 5 saatlik ateşkes öncesi açıklanan sayıya göre 230 Filistinli hayatını kaybetmişti.

Rusya-Ukrayna krizi

Panel, Rusya ile Ukrayna arasındaki kriz nedeniyle UEFA kulüp organizasyonlarındaki maçlarını Kiev ve Lviv kentlerinde yapacağı açıklanan Ukrayna takımlarının, bu iki şehre ek olarak Dnipropetrovsk ve Odesa kentlerinde de karşılaşmaya çıkabileceğini bildirdi. Böylece yarınki kura çekimine katılacak Dnipro ve Chornomorets ekiplerinin maçlarını evlerinde oynamasına izin verilmiş oldu.
UEFA, buna ek olarak Rusya Futbol Federasyonu (RFS) ve Ukrayna Futbol Federasyonu'ndan (FFU) gelen talep doğrultusunda, iki ülkenin futbol takımlarının ikinci bir duyuruya kadar birbiriyle eşleşemeyeceği bilgisini verdi.

Sarı kart kararı

Panel ayrıca UEFA Kulüp Organizasyonları Kurulu'nun önerisini takiben, bu sezondan itibaren Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi gruplarında görülen sarı kartların, çeyrek final sonunda silineceğini, yarı final karşılaşmalarına devredilmeyeceğini açıkladı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim