• BIST 9079.97
  • Altın 2300.766
  • Dolar 32.3336
  • Euro 35.1039
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

UEFA'dan G.Saray'a şok gözaltı!

UEFA'dan G.Saray'a şok gözaltı!
UEFA Finansal Fair - Play komitesinin "risk altında" bulduğu Galatasaray kulübünün hesaplarının geçtiğimiz ay İstanbul'a gelen 2 müfettiş tarafından incelendiği ortaya çıktı.

Ligde, Avrupa'da ve son olarak da Türkiye kupasında aldığı sonuçlarla sıkıntılı günler geçiren Galatasaray'ın UEFA kulüp lisansının da risk altında olduğu anlaşıldı.

UEFA'nın, Finansal Fair- Play (FFP) kuralları çerçevesinde risk altında bulduğu Galatasaray'la ilgili "yerinde inceleme" kararı verdiği ve geçtiğimiz ay İstanbul'a gönderdiği 2 müfettişi tarafından sarı-kırmızılı kulübün hesaplarını incelettiği ortaya çıktı. Daha önce Beşiktaş kulübünün 1 yılı ertelemeli 2 yıllık men cezasına mâlolan mali kriterler konusunda UEFA Finansal Fair Play komitesinin bu yıl için Türkiye'den Galatasaray'la birlikte Trabzonspor ve Bursaspor'un hesaplarını "açıklamaya muhtaç" bulduğu diğer iki kulüpten bu konuda yazılı açıklama istemesine karşılık Galatasaray için ise "hesapların yerinde incelenmesi" kararı vermesi dikkat çekti.

MAYIS AYINDA BELLİ OLACAK

Türkiye Futbol Federasyonu yetkilileri Galatasaray kulübünün hesaplarının yaklaşık bir ay önce UEFA'dan İstanbul'a gelen yetkililer tarafından incelendiğini doğrularken neticisinin ise Mayıs ayı içinde belli olacağını ifade ettiler. 

GEREKÇE: KURDAKİ YÜKSELİŞ

UEFA'nın Galatasaray kulübünün hesaplarının açık vermesi bu nedenle kriterlere aykırı olmasından dolayı kulüpten açıklama istediği öğrenilirken sarı-kırmızılıların hesaplardaki dengesizliğe gerekçe olarak kurdaki yükselişi gösterdikleri ifade edildi.

AVRUPA'DAN MEN EDİLME TEHLİKESİ

Avrupada 60'ın üzerinde kulübün hasaplarında ciddi sapmalar tesbit ederek şubat ayından bu yana bu kulüpleri inceleme altına alan UEFA'nın 31 marta kadar eksiklerini gideremeyen kulüplere yaptırımının UEFA gelirlerinin bloke edilmesi veya avrupa kupalarından men şeklinde olacağı öğrenildi.

http://www.istanbulhaber.com

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim