• BIST 9079.97
  • Altın 2324.674
  • Dolar 32.3542
  • Euro 34.9463
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

UEFA'da Terim devrimi

UEFA'da Terim devrimi
UEFA, Fatih Terim'in önerisi üzerine milli takımların bundan böyle Avrupa Şampiyonası elemelerinde de sahaya 23 futbolcuyla (3'ü kaleci) sahaya çıkmasını kabul etti. Bu kural ilk olarak bugün oynanan maçlarda uygulandı.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, UEFA'da bir devrime imza attı. Terim'in önerisini kabul eden UEFA, 2016 Avrupa Şampiyonası eleme maçlarında takım esame listesinin 23 kişilik olmasını kabul etti. Buna göre yedek kulübesinde bir değil iki yedek kaleci oturabilecek. Yedek kulübesindeki oyuncu sayısı da 10'dan 12'ye çıkmış oldu. Euro 2012 finallerinde ve son Dünya Kupası finallerinde de kadrolar 23 kişiden oluşmuştu.
Terim, ilk olarak bu tekifi Euro 2008 finallerinde ortaya atmıştı. Sakat ve cezalı oyuncu çokluğundan yakınan Terim, üçüncü kaleciyi de yedek listesine alınmasına izin verilmesi gerektiğini vurgulayıp, "Belki kaleciyi orta sahada oynatırım" demişti.

Fatih Terim, konu ile ilgili olarak dün Show TV’nin sorusuna verdiği yanıtta şu ifadeleri kullandı:

"20+3'ün esas kaynağı; Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonaları'nda bu tip rakamlar olur. Federasyonumuza böyle bir teklifte bulundum. Tribünde oturan bir futbolcu ile yedek kulübe olan oyuncu arasında psikolojik olarak çok fark vardır. Buradaki asıl amaç; oyuncu kaybetmemek. 2008 Avrupa Şampiyonası'ndaki son basın toplantısında "3 kaleciden birini orta sahada oynatabilir miyiz?" diye espri yapmıştım. Çok sakat ve cezalı oyuncumuz vardı. Bu esprinin altında biraz gerçek de vardı. Şimdi şampiyonlarda; doktor raporu ile ispatladığınız zaman; sakat futbolcunun yerine birini alabiliyorsunuz. Kaliteyi korumak için herkesin en iyi kadroyu oynatması için yapılıyor.”

“İnanıyorum, inanıyoruz!”

Salı günü oynayacakları İzlanda maçına da değinen Terim, “İnşallah bizim için iyi bir başlangıç olacak. Çok inanıyorum ve inanıyoruz. Hiçbir düşüncemiz yok ama bu bir turnuva... Ümit ederim bir sıkıntı çekmeden gideriz ama daha sıkıntısız bir turnuva görmedim. Yine de çıkarız, hedefe varacağız. Takımıma güveniyorum ve inanıyorum. Çocuklarımız, ne yapacaklarını bilecek kadar zeki ve özlem içerisindeler. Şartlar ne olursa olsun biz iyi bir takımız, Türkiye'nin gurur duyacağı bir takım olacak."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim