• BIST 9571.12
  • Altın 2475.915
  • Dolar 32.4441
  • Euro 34.4765
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 22 °C

UEDAŞ, Yalova Trafo Merkezinin Güç Kapasitesini Arttırdı

UEDAŞ, Yalova Trafo Merkezinin Güç Kapasitesini Arttırdı
Yalova'da son yıllarda meydana gelen ekonomik gelişme ve büyüme ile birlikte artan enerji ihtiyacı bölgeye elektrik dağıtımını sağlayan Uludağ Elektrik...

Yalova'da son yıllarda meydana gelen ekonomik gelişme ve büyüme ile birlikte artan enerji ihtiyacı bölgeye elektrik dağıtımını sağlayan Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. (UEDAŞ)'yi harekete geçirdi.

Yeni oluşan yerleşim yerleri ve özellikle yaz aylarında nüfusun artmasıyla beraber artan elektrik enerji ihtiyacı dolayısıyla enerji taleplerinin karşılanması amacıyla mevcut elektrik şebekelerinde iyileştirme yapan UEDAŞ, Yalova'nın elektrik ihtiyacını karşılayan dağıtım merkezinde trafoların güç kapasitesini yüzde 50 oranında arttırarak 150 MVA'a yükseltti. Yeni gücün devreye girmesiyle birlikte Yalovalıların enerji ihtiyaçları daha kaliteli ve kesintisiz bir şekilde karşılanabilecek.

"HİZMET KALİTEMİZİ ARTIRMAYI HEDEFLİYORUZ"

Uludağ Elektrik Dağıtım Kurumsal İletişim Müdürlüğü'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

"Hizmet bölgemizdeki müşterilerimize kaliteli ve kesintisiz elektrik enerjisi sunulması en temel hedeflerimiz arasında yer alıyor. Yalova'yı besleyen 100 MVA'lık trafo merkezinin güç kapasitesinin kış aylarında yüzde 90'a ulaşması nedeniyle artan ihtiyaca cevap verebilmek ve kaliteli enerji akışı sağlamak için TEİAŞ ile yapılan ortak çalışma ile güç artırımı yapılarak yeni kurulu gücü devreye aldık. Bu kapsamda mevcut şartlarda Yalova'yı besleyen 50 MVA'lık 2 trafodan biri 100 MVA'lık trafo ile değiştirilerek trafo merkezinin gücü 150 MVA'a yükseltildi. Yapılan güçlendirme ile bölgenin büyüyen potansiyeline karşılık gelen enerji taleplerini karşılanmasını sağlayarak hizmet kalitemizi artırmayı hedefliyoruz."

Açıklamada ayrıca, bölgede oluşabilecek enerji kesintilerine önlem almak amacıyla bakım faaliyetlerine devam edilmekte olduğu belirtilerek, bu çalışmaların program dahilinde bitirilmesi öncelikli hedeflerin arasında yer aldığı kaydedildi.

UEDAŞ, Yalova Trafo Merkezinin Güç Kapasitesini Arttırdı

UEDAŞ, Yalova Trafo Merkezinin Güç Kapasitesini Arttırdı

UEDAŞ, Yalova Trafo Merkezinin Güç Kapasitesini Arttırdı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim