• BIST 9079.97
  • Altın 2300.766
  • Dolar 32.3336
  • Euro 35.1039
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Üçüncü Nesil Üniversite Nişantaşı, Educaturk’te

Üçüncü Nesil Üniversite Nişantaşı, Educaturk’te
Üniversitelerin kendilerini tanıtma, liseli öğrencilerin de üniversiteleri daha ayrıntılı bir şekilde tanıma şansı bulduğu Educaturk Eğitim Fuarı...

Üniversitelerin kendilerini tanıtma, liseli öğrencilerin de üniversiteleri daha ayrıntılı bir şekilde tanıma şansı bulduğu Educaturk Eğitim Fuarı İstanbul'da gerçekleşti. Kendisini üçüncü nesil üniversite olarak tanıtan Nişantaşı Üniversitesi de fuara katılan okullar arasında yer aldı.

Harbiye'de yer alan İstanbul Kongre Merkezi'nin ev sahipliği yaptığı Educaturk Eğitim Fuarı gerçekleşti. Fuarda yer alan okullardan biri olan Nişantaşı Üniversitesi'ne, üniversiteli olma hayali kuran öğrencilerin yoğun ilgisi vardı. Üniversitelerinin her geçen yıl artan bir ilgi ile karşılaştığını söyleyen Nişantaşı Üniversitesi Etkinlik ve Projeler Direktörü Dilek Sevtap Gürbüz, "2010 yılında kurulmuş bir üniversite olarak şuanda 20 bine yakın öğrencimiz var. Öğrencilerinin yüzde 70'inden fazlasını İstanbul'dan alan bir üniversiteyiz. Standımızın yoğun ilgi görmesini, bölümlerimize, akademisyen kadromuza ve okulumuzda okuyan öğrencilerin yaydığı pozitif enerjiye bağlıyoruz" dedi. Kendilerini üçüncü nesil üniversite olarak tanımladıklarını ifade eden Gürbüz, hem topluma, hem öğrencilerine, hem de çalışanlarına her açıdan faydalı olmayı amaçladıklarını belirtti. Öğrencilere sundukları fırsatlardan da söz eden Gürbüz, "Öğrencilerimize, iki yıllık bir bölümde okuyorlarsa 2+2+1 dediğimiz sistemle bölümünü 4 yıllığa tamamlayıp 1 yıl da dil eğitimi için yurtdışına gitme şansı veriyoruz. Son sınıftaki öğrencilerimize yüksek lisans derslerini alabilme imkanı sağlıyoruz. Bunun haricinde iş ve kariyer imkanları, okurken staj imkanı ve alınan derslerin pratikte hayata geçirilmesi ile ilgili olanakları da öğrencilerimize sağlıyoruz" dedi.

'BAŞARI SIRALAMASI ALINAN PUANDAN DAHA ÖNEMLİ'

Öğrencilerin tercih döneminde yaptıkları hataların başında sadece aldıkları puana göre üniversite tercihi yapmaları olduğunu dile getiren Dilek Gürbüz, "Puandan çok başarı sıralaması önemli. Geçen sene 100 bin başarı sıralamasında yer almak için alınan puanla bu seneki denk olmayabilir. Biz öğrencilere bu konularda bilgi veriyoruz. Sadece Nişantaşı Üniversitesi için değil Türkiye genelinde hangi üniversiteye yerleşeceklerini, yakaladıkları başarı sıralamaları ve aldıkları puan türlerine göre başarılı bir geleceği nasıl planlayabileceklerinin hizmetini de aday öğrencilere sağlayacağız" diyerek sözlerini noktaladı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim