• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Üçüncü Kent Bostanını Surlu Aileler İşletecek

Üçüncü Kent Bostanını Surlu Aileler İşletecek
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, mevsimlik işçi göçünün önüne geçmek ve istihdama katkı sunmak amacıyla geliştirdiği Kent Bostanları Projesi'nin...

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, mevsimlik işçi göçünün önüne geçmek ve istihdama katkı sunmak amacıyla geliştirdiği Kent Bostanları Projesi'nin üçüncüsünü 300 dönümlük arazide hayata geçirmeye hazırlanıyor. Surlu ailelerin yararlanacağı proje hakkında bilgi veren Eş Başkan Fırat Anlı, projenin başlangıç olduğunu, mevsimlik işçiliği ortadan kaldıracak yeni projeler geliştirileceğini açıkladı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kadın Politikaları Daire Başkanlığı, Yerel Ekonomiyi Güçlendirme Daire Başkanlığı ile Park ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, Kent Bostanları Projesi'ni büyütüyor. Geçen yıl Kayapınar Diclekent'te 12 dönüm, Bismil ilçesine bağlı Ambar Mahallesi'nde 35 dönüm araziyi Kent Bostanı olarak düzenleyen ve bundan 8 tarım işçisi ailenin yararlanmasını sağlayan Büyükşehir Belediyesi, şimdi 300 dönümlük araziyi 60 Surlu ailenin hizmetine sunmaya hazırlanıyor.

Sur'da sokağa çıkma yasağı ve çatışmalar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan mağdur ailelerin istihdamını sağlamak, mevsimlik işçi göçünün önüne geçmek ve organik tarımı teşvik etmek amacıyla hayata geçirilecek üçüncü kent bostanının hazırlık çalışmaları, Park ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı tarafından yürütülüyor. Park Bahçe ekipleri, eski Fakülte Köprüsü yanında, Dicle Nehri'nin kıyısında bulunan arazide çalışmalarını tamamlarken, arazide çalışacak ailelerin sebze fideleri de hazırlandı. Arazide domates, biber, patlıcan, bamya, fasulye, salatalık, susam, karpuz ve kavun yetiştirecek ve ailelerin üretim sürecindeki tüm ihtiyaçları Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak.

"SURLU AİLELER YARARLANACAK"

Kent Bostanları Projesi'nin üçüncüsüne şimdiye kadar 46 Surlu aile başvururken, aileler dün Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı ile bir araya geldi. Belediye Meclisi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Eş Başkan Fırat Anlı, yaşanan çatışmalı ortamın şehri ve hayatları alt üst ettiğini, en çok Sur'da yaşayan ailelerin mağdur olduğunu söyledi. Surlu ailelerin mağduriyetini önlemek amacıyla yardım çalışmalarının devam ettiğini, ayrıca istihdama yönelik projeler hazırladıklarını anlatan Anlı, üçüncü kent bostanının da bu amaçla oluşturulacağını kaydetti.

"BİNLERCE DÖNÜM ARAZİYİ HALKLA İŞLETECEĞİZ"

Diyarbakır'da devletin son yüzyılda fabrika açmadığını ve insanlara iş imkanı sunmadığını belirten Anlı, mevsimlik işçiliği önlemek için belediyeye ait arazileri mevsimlik işçiliğe giden ailelerle birlikte işleyeceklerini açıkladı. Anlı, "Diyarbakır'ın ilçelerinde ve merkezinde elimizde binlerce dönüm arazi var. Güçlü ve samimi bir şekilde beraber hareket edersek geleceğimizi aydınlatabiliriz. Proje bir başlangıç, mevsimlik işçiliği tamamen bitirmek için yeni projeler geliştirilecek" dedi.

Üçüncü Kent Bostanını Surlu Aileler İşletecek

Üçüncü Kent Bostanını Surlu Aileler İşletecek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim