• BIST 9079.97
  • Altın 2324.254
  • Dolar 32.3617
  • Euro 34.9456
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

Üçüncü havalimanının yüzde 15'i tamamlandı

Üçüncü havalimanının yüzde 15'i tamamlandı
Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve İGA Yönetim Kurulu Üyesi Özdemir, üçüncü havalimanı çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini belirterek, "İlk etabın yüzde 15'i tamamlandı" dedi.

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve İGA Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Özdemir, İstanbul'a yapılan Yeni Havalimanı çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini belirterek, "Havalimanının ilk etabının yüzde 15'i tamamlandı" dedi.

İstanbul Yeni Havalimanı'nın devam eden çalışmaları, gazetecilere havadan izlettirildi. Gezide, Türkiye'nin stratejik projesini inşa eden Cengiz-Mapa-Limak-Kolin-Kalyon konsorsiyumu tarafından kurulan icracı ve imtiyaz sahibi şirket İGA (İstanbul Grand Airport) Havalimanı İşletmesi AŞ yetkilileri de yer aldı.

Helikopterle yapılan inceleme gezisi sonrası şantiye alanında düzenlenen basın toplantısında konuşan Özdemir, havalimanının 90 milyon yolcu kapasiteli ve üç adet kuzey–güney pistini kapsayan birinci etap yatırımlarının finansmanı için ayrılan 6 milyar avroluk bütçenin 1 milyar 250 milyon avroluk hak ediş kısmının kasım sonu itibarıyla ödendiğini, bunun da yüzde 25 gibi bir orana tekabül ettiğini söyledi.

Özdemir, havalimanının açılışının 2018'in ilk çeyreğine yetiştirmek istediklerini daha önce belirttiklerini anımsatarak, "Ancak Sayın Bakanımız, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın doğum gününün 26 Şubat olduğunu belirterek, 26 Şubat 2018 tarihine havalimanını yetiştirmemizi istedi. Biz de çalışmalarımızı bu doğrultuda sürdürüyoruz. Şu anda havalimanının ilk etabının yüzde 15'i tamamlandı" diye konuştu.

Özdemir, Yeni Havalimanı'nın Atatürk Havalimanı gibi Anadolu'yu Avrupa'ya bağlayan yollar açısından ana arterler üzerinde olmadığını belirterek, "Buranın ulaşımı çok kolay. Kilometre olarak uzağa gitmiyoruz. Yaptığımız analizlerle burası karasal açıdan trafiği rahatlatacak. Bunda Yavuz Sultan Selim ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinin büyük etkisi olacak" dedi.

"İşimizi kaliteli yapıyoruz"

Çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini ve ince eleyip sık dokuduklarını vurgulayan Özdemir, "Sadece beton ve toprak analizlerini yapmak için kurduğumuz laboratuvara 20 milyon avro harcadık. Bu laboratuvarda dolgunun yeterli olup olmadığını da ölçüyoruz. Ben burayı 25 yıl çalıştıracağım. Bu yüzden  işimi kaliteli yapmam gerekiyor" dedi.

Özdemir, ihaleye girerken 5 ortak olarak 3 defa helikoptere bindiklerini belirterek, sahayı karadan ve havadan defalarca patronlar ve teknik elemanlarla incelediklerini anımsattı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim