• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Üçüncü havalimanının adı belli oldu

Üçüncü havalimanının adı belli oldu
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, 3. havalimanına 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın adının verileceği iddialarını doğruladı

12 yıldan beri Recep Tayyip Erdoğan'ın bu ülkenin imarında, bu ülkenin kalkınmasında, çok önemli bir rol oynadı. Millet de zaten bunun cevabını verdi. Ne yapılsa azdır.” diyen Bakan Elvan, ismi havaalanına verilecek mi? Sorusunu “evet” diye cevapladı.

Marriot Otel’de yapılan 'Milas-Bodrum Havalimanı Kira Ödemesi' törenine katılan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, gazetecilerin sorularını cevapladı. ‘Bugün bir gazetenin manşetinde yer aldı. 2009 yılında beş kentte, internet kullanıcılarının polis tarafından dinlendiği kararı alındığı şeklinde, bununla ilgili neler söylemek istersiniz?’ Sorusu üzerine Bakan Elvan, yasadışı dinlemelere yönelik olarak çok yoğun bir çalışma başlatıldığını kaydederek “Savcılıklar harekete geçti. Bu manada hem İstanbul hem Ankara hem de Gölbaşı Başsavcılığı'nın çalışmaları devam ediyor. Yasa dışı dinlemelere ne varsa, kim ne yaptıysa, yargı önünde bunların hesabı teker teker verilecek. Kimse bundan kaçamaz. Bu kadar net söylüyorum. Hiçbir şekilde yasa dışı dinlemelere müsamaha söz konusu olamaz. Yargı önünde her birisi, teker teker bunun hesabını vermek zorunda olacaktır.” açıklamasında bulundu.

EBOLA VİRÜSÜNE KARŞI SAĞLIK BAKALNLIĞI GEREKLİ TEDBİRLERİ ALACAKTIR

Bakan Elvan'a; ‘Türk Havayollar'ının Nijerya’dan gelen uçağında ‘ebola virüsüne’ rastlandı. Yolcu hastaneye kaldırıldı. Afrika'dan gelen uçaklara karşı herhangi bir tedbir alındı mı?’ Diye soruldu. Türk Havayolları'nın uçağında yolcunun ateşinin yüksekliğinin tespit edilip hastaneye kaldırıldığını hatırlatan Elvan, “Bana ulaşan bilgilere göre ebola vakasının olmadığı tespit edilmiştir. Bu konuda Sağlık Bakanlığı gereken tedbirleri alacaktır. THY ekibi de gerekli tedbiri alacaktır.” ifadesinde bulundu.

3. Havaalanına Recep Tayyip Erdoğan’ın isminin verileceği iddialarına ilişkin olarak ise Elvan, 12 yıldan beri Recep Tayyip Erdoğan'ın bu ülkenin imarında, bu ülkenin kalkınmasında çok önemli bir rol oynadığını ifade etti. Elvan, milli gelir 4 kat arttıysa, bu ülkede istikrar oluşmuş ise ve halen güçlü bir şekilde gelişmeye devam ediyorsa, Türkiye olarak rekabet gücümüz artmış ise bunun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a borçlu olduğumuzu söyledi. 12. Cumhurbaşkanı olarak Recep Tayyip Erdoğan’ın görevine başlayacağını ifade eden Elvan, “Millet de zaten bunun cevabını verdi. Ne yapılsa azdır, diye düşünüyorum.” dedi. Kürsüden inerken gazetecinin yani havaalanına ismi verilecek mi? diye sordu. Elvan, “Evet” diyerek kürsüden indi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim