• BIST 9824.69
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

Üçüncü Bölgesel Belediye Başkanları Çalıştayı Düzenlendi

Üçüncü Bölgesel Belediye Başkanları Çalıştayı Düzenlendi
Marmara Belediyeler Birliği Başkan Vekili ve Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Marmara Belediyeler Birliği Çevre Platformu ve Bölgesel Çevre...

Marmara Belediyeler Birliği Başkan Vekili ve Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Marmara Belediyeler Birliği Çevre Platformu ve Bölgesel Çevre Merkezi (REC) Türkiye işbirliğiyle düzenlenen Üçüncü Bölgesel Belediye Başkanları Çalıştayı'na katıldı.

Marmara Belediyeler Birliği Başkan Vekili ve Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, yaptığı konuşmada, "Göç sorunu ile ilgili Marmara belediyelerinin birlikte hareket etmesi gerekiyor" dedi.

Marmara Belediyeler Birliği Çevre Platformu, Bölgesel Çevre Merkezi (REC) Türkiye işbirliğiyle İstanbul'da Ulusal Strateji Belgesi Hazırlama süreci kapsamında Üçüncü Bölgesel Belediye Başkanları Çalıştayı düzenledi. Çalıştay'da, çevre yönetiminin iyileştirilmesi ve geliştirilmesi amacıyla hazırlanan Ulusal Strateji Belgesi için Türkiye genelindeki yerel yönetimler görüşlerini, eleştirilerini ve önerilerini sundu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Türkiye'de Çevre Yönetimi için Kurumsal Kapasitenin Geliştirilmesi Projesi (ÇEKAP) kapsamındaki faaliyetler, Çalıştay kapsamında tartışıldı. Çalıştaya Bağcılar Belediye Başkanı ve Marmara Belediyeler Birliği Başkan Vekili Lokman Çağırıcı'nın yanı sıra Marmara Belediyeler Birliği Üyeleri, çevre koruma ve kontrol müdürleri, çevre mühendisleri ve strateji geliştirme müdürleri katıldı.

Belediye başkanlarının çevre ile ilgili görüşlerini belirttiği çalıştay da yerel yönetimlerle ilgili çeşitli sorular soruldu. Belediye başkanlarına "Çevre yönetimi alanında belediyenin daha güçlü yer alması nasıl sağlanır?" "Çevre yönetimi alanında Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ve merkezi yönetimin nasıl bir rol üstlenmesi gerektiğini düşünürsünüz?" soruları yöneltildi. Belediye başkanları sorunun cevabını kendilerine verilen kartlara yazarak sunucuya verdi. Alınan sonuçlar panoya asılarak Belediye başkanları ve katılımcılar arasında değerlendirmeler yapıldı.

"GÖÇ SORUNUNDA MARMARA BELEDİYELERİ BİRLİKTE HAREKET ETMELİDİR"

Çalıştay'ın açılış konuşmasını yapan Marmara Belediyeler Birliği Başkan Vekili ve Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, şöyle konuştu:

"2014 yılında başlayan çevre için kurumsal kapasitenin geliştirilmesi projesinin hedeflerinden bir tanesi de ulusal strateji belgesi oluşturmadır. Marmara Belediyeler Birliği ve diğer birliklerle hazırlanacak olan stratejik belge için Türkiye genelinde yerel yönetimlerin görüşlerinin alınması ve bölgesel alanda alınan başarıların bir arada görüşmek için bir araya geldik." Amacın göç konusunda Marmara belediyelerinin ortak hareket etmesini sağlamak olduğunu anlatan Çağırıcı, şunları söyledi: "Sadece Suriye'den üç milyon sığınmacının barındığı ülkemizde yaşanan sıkıntıların birbirlerine benzer olduğunu görüyoruz. Hatta nüfusundan çok fazla göç alan yerlerin sadece yerel değil, kişiler olarak belediyelerin kendilerinin de çözemeyeceğini tartışmıştık. Sadece Bağcılar'da şu an 50 bin Suriyeli sığınmacı var. İnşallah bu problem kısa zamanda çözülür ve herkes asli vatanına dönmüş olur."

"İKLİM DEĞİŞİKLİĞİYLE İLGİLİ KÜRESEL BİR ÖNLEM ALINMALIDIR"

İklim değişikliğinin küresel bir sorun olduğunu söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İklim Değişikliği Daire Başkanı Mehrali Ecer, "İklim değişikliği sürekli olarak dünya gündemini meşgul eden bir konudur. Uluslararası toplum bu konuda acil ve küresel bir önlem almak zorundadır. Çünkü, sorun ortak çözümde ortak olmalıdır. Aslında bizim ülke olarak tek başımıza bir şeyler yapmamız çok fazla bir şey ifade etmiyor. Küresel olarak yapılmadığı sürece sınırlı kalabiliyor. Bu anlamda biz bakanlık olarak küresel iklim değişikliğiyle ilgili üzerimize düşen görevi tam anlamıyla yerine getiriyoruz" şeklinde konuştu.

"ÇEVRESEL SORUNLARIN ÇÖZÜMÜNDEKİ ANAHTAR ROL BELEDİYELERDE"

İklim değişikliğinin sürekli olarak gündemde kalması gerektiğini söyleyen Türkiye Bölgesel Çevre Merkezi REC Türkiye Direktörü Rifat Ünal Sayman, sözlerini şöyle tamamladı:

"İklim değişikliğinin sürekli olarak gündemde kalması için dün basın mensuplarına yönelik bu salonda bir programımız vardı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığından Müsteşar Yardımcımız vardı. Dün yapılan konuşmada dünyanın en büyük üç problemi var, göç, terör ve iklim değişikliği olduğunu konuştuk. Yani çevresel sorunlar en önemli gündem maddelerimizin arasına girmiş durumdadır. Bu çevresel sorunlarımızın çözümündeki anahtar rol belediyelerimizde bulunuyor. Bakanlığımız çok sayıda çevre mevzuatını uyumlaştırdı. Ama bu mevzuatın uygulanması tamamen belediyelerimizin elinde bulunuyor."

Üçüncü Bölgesel Belediye Başkanları Çalıştayı Düzenlendi

Üçüncü Bölgesel Belediye Başkanları Çalıştayı Düzenlendi

Üçüncü Bölgesel Belediye Başkanları Çalıştayı Düzenlendi

Üçüncü Bölgesel Belediye Başkanları Çalıştayı Düzenlendi

Üçüncü Bölgesel Belediye Başkanları Çalıştayı Düzenlendi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim