• BIST 9530.47
  • Altın 2473.305
  • Dolar 32.4969
  • Euro 34.7695
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 17 °C

Uçak’tan 23 Nisan mesajı

Uçak’tan 23 Nisan mesajı
Memur-Sen İl başkanı ve Eğitim Bir-Sen Muğla Şube Başkanı Önder Uçak, emperyalist devletlerin güç birliği yaparak ülkemizi ele geçirme, milletimizi...

Memur-Sen İl başkanı ve Eğitim Bir-Sen Muğla Şube Başkanı Önder Uçak, emperyalist devletlerin güç birliği yaparak ülkemizi ele geçirme, milletimizi esaret altına alma girişim ve saldırılarını yediden yetmişe savaşarak püskürten milletimizin, 98 yıl önce 23 Nisan 1920'de açılışını yaptığı TBMM ile millî iradenin tutsak edilemeyeceğini bütün dünyaya ilan ettiğini açıkladı.

Uçak yaptığı açıklamada, "Sömürgecilikle birlikte çoğalıp gelişen ulus devletler döneminde millî iradenin gerçek bir istiklal savaşı vermiş olması tarihi önemdedir. Zaferle taçlanan bu direniş, esaret ve emperyalist tahakküm altında bulunan, daha çok da halkı Müslüman coğrafyalara bağımsızlık ilham ve cesareti vermiştir. İstiklal aşkı ve vatan sevgisiyle kaynaşmış bir imanla anlamını bulan millî iradenin canlandırıcı ruhu, başta darbeler olmak üzere, birçok ihanet girişimine maruz kalmasına rağmen, şartlar olgunlaşınca 15 Temmuz gibi kanlı işgal girişimini bozguna uğratan millet heyecanı ve hareketine de ilham vermiştir. Bu ruh 98 yıldır, yüz yıldır, yüzlerce yıldır asla azalmamış, yitirilmemiştir; azalmayacak, kaybolmayacaktır. 23 Nisan'ın çocuklara armağan ve emanet edilmiş olması anlamlıdır. 23 Nisan'ın çocuklara armağan edilmiş bir bayram olması, geleceğe duyulan umudu ve güveni canlı tutma ve büyütme anlamı içermektedir. Gelecekte Türkiye'yi omuzlayacak, yönetecek olanlar bugünün çocukları ve gençleridir. Çocuklarımız ve gençlerimiz, milletin canlı atılım gücünü, bitmeyen heyecanını, tükenmeyen enerjisini ifade etmektedir. Onlar, kalbimizin, gönlümüzün ışığıdır. Bu ışık kuşkusuz yolumuzu eğitimle aydınlatacaktır. O nedenle, cehaletten beslenen şiddeti, şiddetten medet uman cehaleti ortadan kaldırmak için ruhumuzu, kalbimizi aydınlatan bu ışık çoğaltılmalıdır. Meclis'in açılışının 98. yıl dönümünü ve bütün çocukların Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyoruz" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim