• BIST 9693.46
  • Altın 2512.209
  • Dolar 32.5751
  • Euro 34.7781
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Uçaklar kalkış öncesi yıkandı

Uçaklar kalkış öncesi yıkandı
Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı'nda bugün ve yarın yapılması planlanan 250'den fazla uçuş yoğun kar sebebiyle iptal edildi.

Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı'nda bugün ve yarın yapılması planlanan 250'den fazla uçuş yoğun kar sebebiyle iptal edildi. Havalimanlarında sefer gerçekleştirecek uçaklar, kalkış öncesi buz önleyici sıvılarla yıkanıyor. Kar birikmemesi için apronda kar kürüme araçları sık sık çalışma yapıyor.

İstanbul'da etkili olan yoğun kar yağışı özellikle hava ulaşımını olumsuz etkiledi. Çok sayıda uçak seferden çekilirken, bazı uçaklar da gecikmeler meydana geldi. Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı'nda bugün ve yarın yapılması planlanan 250'den fazla sefer iptal edildi. Her geçen sürede hava durumuna göre iptal sayılarında artış meydana gelebiliyor.

İSTANBUL'DA 250'DEN FAZLA UÇUŞ İPTAL

Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı'nda bugün ve yarın yapılması planlanan 250'den fazla uçuş yoğun kar sebebiyle iptal edildi. Dün çok sayıda uçuşunu iptal eden Türk Hava Yolları (THY), bugün ve yarın yapmayı planladığı seferlerinde de iptaller yaptı. Yapılan açıklamaya göre, iç ve dış hatlarda 218 sefer iptal edildi. İnternet sitesinde yapılan duyuruda, "İstanbul Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı'nda meteorolojik beklenti sebebiyle, olası kapasite azaltılması doğrultusunda aşağıdaki seferlerimiz iptal edilmiştir." denildi. Pegasus Havayolları da bugün yapmayı planladığı 33 seferini iptal ettiğini duyurdu.

Atatürk Havalimanı'nda sefer gerçekleştirecek uçaklar kalkış öncesi buz önleyici sıvı ile yıkanıyor. Apronda çalışan görevliler uçakları, işlemin yapılacağı alana yönlendiriyor. Buz önleyici/çözücü sıvılarla uçağın kanat ve kuyruk kısmı yıkandıktan uçak sonra piste geçiyor. Piste de yoğun şekilde çalışmalar devam ediyor. Apronda kar birikmemesi için kar kürüme araçları sık sık temizlik yapıyor.

Uçaklar kalkış öncesi yıkandı

Uçaklar kalkış öncesi yıkandı

Uçaklar kalkış öncesi yıkandı

Uçaklar kalkış öncesi yıkandı

Uçaklar kalkış öncesi yıkandı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim