• BIST 8985.79
  • Altın 2299.076
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.0632
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Uçak Kazasında Yargıtay Kararına Ailelerden Tepki

Uçak Kazasında Yargıtay Kararına Ailelerden Tepki
Isparta'da 57 kişinin hayatını kaybettiği uçak kazası sonrası açılan davada verilen cezaların Yargıtay tarafından onanması kazazede yakınlarını tatmin...

Isparta'da 57 kişinin hayatını kaybettiği uçak kazası sonrası açılan davada verilen cezaların Yargıtay tarafından onanması kazazede yakınlarını tatmin etmedi.

Yargıtay 12. Ceza Dairesi'nin Isparta'da 2007'de yaşanan ve 57 kişinin ölümüyle sonuçlanan uçak kazasına ilişkin davada, Dünyaya Bakış Hava Taşımacılık A.Ş. ortağı Yavuz Çizmeci, Genel Müdür Aydın Kızıltan ve Teknik Müdür İsmail Taşdelen'in 11 yıl 8'er ay, Bakım Müdürü Fikri Zafer Dinçer'in 5 yıl 10 ay, dönemin Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru ve yardımcı Oktay Erdağı'nın 1 yıl 8 aylık cezasını onaması aileleri sevindirmedi.

"VERİLEN CEZALAR ÇOK AZ"

Kazada babası Mehmet Yılmaz'ı kaybeden İsmet Yılmaz, verilen kararda cezaların çok az olduğunu belirterek, "57 kişinin taksirle ölümü söz konusu. Aldıkları cezalar çok komik. Bu davanın bu kadar uzun sürmesi de gereksiz. Bu cezalar bizi tatmin etmedi. 11 yıl 3 kişi 5 yıl bir kişi bu cezalar çok az. Müebbet olması gerekir. 57 kişi öldü.Tüm sorumlular müebbet almalıydı. Ben zaten her zaman o uçağa binenler suçluydu dedim. Demek o uçak dört dörtlüktü ki bu cezaları aldılar. Gasp suçunda bile bir adama 15 yıl ceza veriliyor burada 57 kişinin canı var ortada. Hepsi hayatını baharında gencecik insanlardı" diye konuştu.

"VERİLEN CEZA OĞLUMU GERİ GETİRMEYECEK"

Oğlu Hayri Tokgöz'ü kaybeden baba Şerafettin Tokgöz de, "Oğlum kazada yaşamını yitirdiğinde 32 yaşındaydı. Giden gelecek değil. Biz mahkemeyi suçlular cezalandırılsın sorumlular cezalandırılsın bir daha böyle kazalar olmasın diye takip ettik. Yoksa giden gelecek değil ceza almaları bizi rahatlatmaz ama kazalar olmasın 57 kişi ölmesin bir daha diye takip ettik. Yoksa o insanların ceza almasıyla benim oğlum gelecek değil. Bu işin sorumluları vazifelerini yapsınlar bir daha kazalar olmasın isteriz. Canın değeri yok. Ne kadar ceza verseler önemli değil. Eğer bir insan bir gün ceza alıyor o cezanın etkisiyle bir daha hata yapmıyorsa iyidir. 10 sene ceza alsa bunu çektikten sonra yine aynı hatayı yaparsa etkisi yok. Burada insanların ders alması önemli" diye konuştu.

Uçak Kazasında Yargıtay Kararına Ailelerden Tepki

Uçak Kazasında Yargıtay Kararına Ailelerden Tepki

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim