• BIST 9732.98
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 27 °C

Üç tarafı mezarlıkla çevrili okulda eğitim görüyorlar

Üç tarafı mezarlıkla çevrili okulda eğitim görüyorlar
Malatya'da üç tarafı mezarlıkla çevrili bulunan Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu'nda öğrenciler her gün kabir manzarasında eşliğinde eğitim görüyor.

Malatya'da üç tarafı mezarlıkla çevrili bulunan Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu'nda öğrenciler her gün kabir manzarasında eşliğinde eğitim görüyor. Durumu hem eylem yaparak hem de dilekçe ile yetkililere sunan CHP Battalgazi İlçe Başkanı Selahattin Sarıoğlu, yeni bir okul için çalışma başlatıldığı cevabı aldıklarını söyledi.

Merkez Battalgazi İlçesi Beylerbaşı Mahallesi'nde bulunan Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu, üç tarafı Sancaktar Mezarlığı ile çevrilmiş şekilde eğitim faaliyetlerine devam ediyor. 5-11 yaş düzeyinde öğrenciler her gün mezarlığa nazır okulda eğitimlerini sürdürüyor. Çocuklar, pencereden her baktığında, teneffüse her çıkışında sadece kabirleri görüyor.

Duruma kayıtsız kalmayan CHP Battalgazi İlçe Başkanı Selahattin Sarıoğlu ve CHP üyeleri, okul önünde 29 Aralık 2015'te eylem yaptı. Eylem sonrası durumu bir dilekçe ile Valilik ve Battalgazi Belediyesi'ne de bildiren Sarıoğlu, başvuru sonrası gelişmeleri yazılı bir açıklama ile duyurdu.

201 öğrencinin eğitim gördüğü okulun üç yanının Sancaktar Mezarlığı ile çevrili olduğunu anlatan Sarıoğlu, "İlk öğrenim çağındaki, bir başka deyişle 5-11 yaş aralığındaki çocuklarımızın mezarlarla çevrili bir okulda eğitim-öğretim görmesi akıllara durgunluk verecek ölçüde bir hata olarak kabul edilmelidir. Çocuklarımızın, pencereden her bakışında, teneffüse her çıkışında sadece ve sadece mezarlar görüyor olması onların düşünce, duygu ve hayal dünyalarına nasıl, ne gibi tahribatlar, nasıl, ne gibi biçimlemeler yaptığı ve dışa yansımalarının ne olduğu bilim insanlarınca dahi kesin olarak saptanamamakta. Ama bunların etkisinin çok olumsuz olduğu kimsenin reddedemediği bir durumdur. Çocuklarımızı, insanımızı her türlü değerin üstünde tutan devlet anlayışımızla ve ekonomik gücümüzle çok şükür ki böyle bir eğitim sorununa çözüm üretebilecek durumdayız." dedi.

Bu durumun çocukları olumsuz etkileyebileceğini aktaran Sarıoğlu, "Mahalleye vakit kaybetmeden yeni bir okul yapılması için çalışmaların başlanması gerekiyor. Burası da mahalle halkına yararlı hizmetlerin verilebileceği bir merkez olarak değerlendirilebilir. Burası 1984'den bu yana hizmet veriyor ama biz bundan sonrasını düşünüyoruz. Amacımız, mahalle sakinlerini rahatsız etmek değil, çocuklarımızı kurtarmaktır." diye konuştu.

Valiliğe sundukları dilekçeye İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı tarafından "...mevcut okul civarında yeni bir eğitim tesisi yapılabilmesi için çalışmalarımız devam etmektedir" şeklinde cevap verildiğini anlatan Sarıoğlu, duyarlı davranan yetkililere teşekkür etti. Cihan

Üç tarafı mezarlıkla çevrili okulda eğitim görüyorlar

Üç tarafı mezarlıkla çevrili okulda eğitim görüyorlar

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim