• BIST 9083.55
  • Altın 2324.376
  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.9381
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Üç buçuk atmaya hazır mısınız?

Üç buçuk atmaya hazır mısınız?
Türkiye'nin ilk ve tek fantastik filmler festivali olma unvanına, ilk ve tek korku filmleri festivali özelliğini de ekleyen "Fantasturka 3.5" 7-9 Ekim'de İstanbul'da, 16-18 Ekim'de Ankara'da sinemaseverlerle buluşacak.

Sabah'ta yer alan habere göre; Ankara Kısa Filmciler Derneği'nin Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'nün katkılarıyla gerçekleştireceği festival, Türkiye'nin ilk ve tek fantastik filmler festivali olma unvanına "ilk ve tek korku filmleri festivali" özelliğini de ekledi. Festival, bu yıl "Türk işi korku" sinemasından örnekleri de programına katarak "Fantasturka 3.5" adıyla düzenlenecek. 

AFİŞLER SERGİLENECEK 

Etkinlik 1950'lerden günümüze "Türk işi fantastik" filmlerin seçkisinin yanı sıra, 2000'lerden bu yana "Türk işi korku ve gerilim" filmlerini izleyiciyle buluşturacak. Festivalde; "Şeytan," "Drakula İstanbul'da" gibi Türk korku sinemasının ilk örneklerden olan filmlerden seçkiler ile fantastik Türk sinemasının en kült filmlerinden "Dünyayı Kurtaran Adam" gösterilecek. Bu yıl festivalde, kısa ve uzun metraj, fantastik-korkunç film türlerinde, film başvuruları kabul edilecek. 

TÜRK İŞİ WESTERN DE VAR 

1950'lerden günümüze kadar çekilen ancak çoğu izleyici ile buluşamayan üç bine yakın fantastik film arşivinden seçkiler dönemin yaşayan tanıkları ile birlikte izleyici ile buluşacak. 12 filmlik "Türk İşi Fantastik Filmler" seçkisinin yanı sıra "Türk İşi Western-Kovboy-Aksiyon" uyarlamaları da festival seçkisinde yer alacak. Sinematik Yeşilçam sitesinin kurucularından sinema yazarı Utku Uluer ve Ankaralı sinema yazarlarından Fatih Danacı'nın arşivinden orijinal film afişleri de katılımcılar ile buluşacak. Filmlerdeki süper kahramanların maketleri de festival alanını süsleyecek. 

NEDEN BU İSİM VERİLDİ?

Festival yönetimi etkinliğin adının hikâyesini anlattı: "Korktuğunuzda vücudunuz, adrenalin hormonu salgılamaya başlar. Kalp atışlarınız hızlanır ve kalbiniz artık atış yapamaz hale gelir. Kalp hem kan pompalamaya devam etmek hem de dinlenmek için üç kalp atışı, hemen sonrasında ise bir yarım atış yapar." 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim